OMURİLİK felçlileri yararına 35 ülkede aynı anda düzenlenecek 'Wings for Life World Run' adlı koşunun Türkiye etabının tanıtımı, yarışın başlangıç yeri olan Antalya'nın Alanya İlçesi'nde yapıldı.
'Dünya Koşamayanlar İçin Koşacak' sloganıyla 4 Mayıs'ta düzenlenecek 'Wings for Life World Run' (Yaşam için Kanatlar Dünya Koşusu) organizasyonunun Türkiye yarışı, Alanya'da yapılacak. 35 ülkenin 37 şehrinde yaklaşık 150 bin kişinin katılımıyla yerel saatlere göre aynı anda başlayacak dünya koşusu, Alanya'da saat 13.00'de start alacak.
Alanya- Antalya parkurunda yapılacak yarışın tanıtım toplantısı öncesinde, yarışın başlama noktası İskele Caddesi'nde çivi çakma töreni düzenlendi. Alanya Belediye Başkanı Ak Partili Hasan Sipahioğlu ile Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü İzzet Tekeli, başlangıç noktasına birer çivi çaktı.
Organizasyonun tanıtım toplantısına ise Hasan Sipahioğlu, İzzet Tekeli, Wings for Life Türkiye Yarış Direktörü Salih Münir Yaraş, Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu ve Alanya Belediyesi Spor Müdürü Saim Kanlı katıldı.
EN SON YAKALANAN BİRİNCİ OLACAK
Wings for Life Türkiye Yarış Direktörü Salih Münir Yaraş, dünyada ilk kez aynı anda başlayacak bir yarış yapılacağını söyledi. Yaraş, "Bu etkinlik omurilik felçlilerinin durumlarına dikkat çekmek ve onlara yardım için yapılacak. Yarışın başlangıç noktası belli, ancak bitiş noktası belli değil. Sporcular yarışın ilk yarım saatinde serbest koşacak. Sporcuların arkasından onları yakalamak için her saat hızı değişen bir araç çıkacak. Aracın üzerindeki okuyucu anten, sporcuların göğsündeki çipleri okuyacak. Araç 3.5 saat sonra 48 kilometre, 5.5 saat sonra da 88 kilometre yok kat edecek. Tüm dünyada aynı anda başlayacak bu yarışta araca en son yakalanan sporcu dünya şampiyonu olacak" dedi.
TEK AMAÇ FELÇLİLERE YARDIM
Alanya-Antalya parkurunda ise araca en son yakalanan kadın ve erkek sporcuların Türkiye şampiyonu olacağını dile getiren Yaraş, "Türkiye birincilerini gelecek yıl bir organizasyona göndereceğiz. Dünya şampiyonu ise dünya turu kazanacak. Koşunun tek amacı toplanan paraların omurilik felçlilerinin iyileşmesi için yapılan kök hücre araştırmalarına destek sağlamak. Omurilik felçlilerinin günlük hayatta karşılaştığı zorluklara dikkat çekmek. Unutmayalım ki her birimiz omurilik felçlisi adayıyız. Ümit ediyoruz ki 2 binin üzerinde bir katılım olacak. Katılım bedeli ise 50 lira" diye konuştu.