Nafiz Albayrak, Washington-

Ömer Toprak...Bayern Leverkusen'in savunmadaki belkemiği. Bundesliga'da, Şampiyonlar Ligi'nde ve Avrupa Kupası'nda kaçındığı maç yok. O sakatlıktan, sakatlık da ondan uzak duruyor. Hem kendi takımında hem de A Milli Takım'da vazgeçilmez isim haline gelmiş. Hocası memnun, kendisi futbol oynamaktan ve işini yapmaktan keyif alan bir oyuncu.



ABD kampında Doğan Haber Ajansı'nın sorularını yanıtlayan Ömer Toprak çarpıcı ifadeler kullandı. Milli oyuncunun sözleri şöyle:

"HEPİMİZ TOPU AYAĞIMIZA İSTİYORUZ"



"Hepimiz futbol oynamak istiyoruz. Hepimiz büyük takımlarda oynuyoruz. Avrupa'da oynamak istiyoruz. Bu yüzden futbol stili değişik olur. Fark açısı var. Ne de olsa topu hepimiz ayağımıza istiyoruz. Yani bizim düşündüğümüz o."

"ABD MAÇI ZOR GEÇER"



"Kosova ile İrlanda onlar da bizim gibi Dünya Kupası'nda yok ama Honduras ile Amerika Dünya Kupası'na hazırlanıyorlar. Bunun için tabii ki daha zorlu maçlar olacak. Amerika maçı zorlu bir mücadele olacak. Biz kendimizi geliştirmek istiyoruz. Kendimizi hazırlamak istiyoruz. Bu nedenle bu maçlar bizim için iyi bir şans."

"HOCALARIMIZ SAĞOLSUN"



"Hocalar sağolsun. İlk dönem Guss Hiddink çağırdı. Daha sonra Abdullah Hoca, şimdi de Fatih Hoca. Bizim için de gurur verici bir şey Milli Takım için oynamak. Her Türk futbolcu için Milli Takım özel bir şeydir. Herkes çok sevinir. Bende de öyle. Gurur verici bir şey. Çok sevdiğim bir şey milli takım için oynamak. Türkiye için elimden geleni yapmak istiyorum."

"AVRUPA ŞAMPİYONASI'NA GİTMEK İSTİYORUZ"



"Avrupa Kupasına katılmak istiyoruz biz Türkiye’yiz. Bizim hedeflerimiz var. Tabii ki şimdi Dünya Kupasında yokuz. Tabi üzücü bir şey. Ama işte biz de kupalarda oynamak istiyoruz. Hedefimiz büyük. İyi hazırlanmak istiyoruz. Elemelerde tabii ki maçları kazanıp turnuvaya katılmak istiyoruz."

"10 SENEDE BİR TURNUVAYA KATILARAK BÜYÜK ÜLKE OLAMAZSIN"



"Futbolcu olarak iyi skorlar elde etmeliyiz. Turnuvalara katılmalıyız. 10 senede 1 turnuvalara katılarak büyük ülke olamazsın. Elimizden geleni yapmalıyız ki her turnuvaya katılalım. Yeteneğimiz var. Bunu biliyoruz. Bunu da artık göstermeliyiz ve hedefimiz Avrupa Şampiyonası'nda oynamak"

na (ud)