OKÇULUK FEDERASYONU, BAŞARILI SPORCULARINA ÖDÜLLERİNİ TÖRENLE VERECEK BÜYÜKLER-GENÇLER SALON TÜRKİYE OKÇULUK ŞAMPİYONASI YARIN İZMİR'DE BAŞLIYOR Türkiye Okçuluk Federasyonu, uluslararası başarılara imza atan okçularımızı İzmir'de gerçekleştirilecek olan Türkiye Şampiyonası'nda yapılacak bir törenle teşekkür edecek ve genç sporcuları ödüllendirecek.

Büyükler-Gençler Salon Türkiye Okçuluk Şampiyonası hafta sonu İzmir'de düzenlenecek.

Halkapınar Salonu'nda yarın başlayacak şampiyona olimpik yay ve makaralı yay kategorilerinde gerçekleştirilecek. Pazar günü sona erecek mücadeleye 447 erkek ve 200 bayan olmak üzere toplam 647 sporcu katılacak.

Türkiye Okçuluk Federasyonu ve Milli Takımlar Ana Sponsoru Anadolujet ve Onok da, bu büyük uluslararası başarılara imza atan ve tüm ülkeyi gururlandıran okçularımıza İzmir'de düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonası'nda yapılacak törenle teşekkür ederek, ödüllerini takdim edecek.

Dünya Şampiyonu olan Makaralı Yay Yıldız sporcuları da ödüllerini Türkiye Okçuluk Şampiyonası'nda yapılacak törenle alacak.

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, Türkiye'de sporcuların yarışa hazır olmasına rağmen, yeterince müsabaka olmamasının başarılarının daha da büyük olmasını engellediğini belirterek, "Düzenleyeceğimiz bu gibi müsabakalar ile Türkiye'nin okçuluktaki başarısını artırmayı hedefliyoruz. Bugüne kadar tüm yetersizliklere rağmen önemli başarılar elde ettik. Bunun en büyük göstergeleri Paralimpik Dünya Şampiyonası'nda kazanılan şampiyonluk ile Yıldızlar Makaralı Yay Kategorisinde dünya birinciliği, Klasik Yay Kategorisinde ise kazanılan dünya ikinciliği.

Kuracağımız Türkiye Okçuluk Ligi ile hedefimiz son 2 yılda 6 kat büyütmeyi başardığımız okçuluk sporunu daha da geliştirmek. 14-15 Aralık tarihlerinde İzmir'de gerçekleşecek olan Türkiye Okçuluk Şampiyonası'na 650 sporcunun ilgi göstermesi bizleri de bu konularda daha da motive ediyor" dedi. GÖKHAN HEBEPÇİ - İZMİR / (fotoğraflı) GH (GH)