Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Fenerbahçe, Galatasaray'ı evinde konuk edecek. 17 yıldır Kadıköy'de galibiyet göremeyen sarı kırmızılı takım kurmayları bu kez galibiyete inanıyor. Bunu Dursun Özbek yaptığı açıklamalarla da göstermişti. Öte yandan Fenerbahçe cephesinde ise hedef bu seriyi devam ettirmek. Advocaat öğrencilerini derbi için özel çalışmalarla motive ederken sakatlar ise can sıkıyor. 
FENERBAHÇE-GALATASARAY MAÇI NE ZAMAN?
Süper Lig'in 11. haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray karşı karşıya geliyor. Fenerbahçe-Galatasaray maçı 20 Kasım Pazar günü saat 20.00'de başlayacak. Ülker Stadı'nda Cüneyt Çakır'ın yöneteceği maç LigTV kanalından canlı olarak yayınlanacak.
Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Halis Özkahya olacak.
MUHTEMEL 11'LER
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Simon Kjaer, Martin Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Josef De Souza, Roman Neustadter, Volkan Şen, Aatif Chahechouhe, Moussa Sow, Van Persie
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Hakan Balta, Lionel Carole, Selçuk İnan, Tolga Ciğerci, Bruma, Sneijder, Lukad Podolski, Eren Derdiyok
"DERBİDE GELENEK DEVAM EDECEK"
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Spor Toto Süper Lig'de 20 Kasım Pazar günü Galatasaray'la oynayacakları derbi maçla ilgili, "17 senelik bir gelenek var ve bu gelenek devam edecek." dedi. Aziz Yıldırım, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde tesis yapmayı planladıkları arazideki incelemeleri sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
"EN KÖTÜ DÖNEMDE 6-0 YENDİK"
Sarı-lacivertli kulübün başkanı, Galatasaray'ı en kötü zamanlarında bile farklı yendiklerini kaydetti.
Yıldırım, 6 Kasım 2002'de Galatasaray'ı Kadıköy'de 6-0 kazandıkları maçı anımsatarak, "Biz en kötü dönemimizde çıktık 6-0 kazandık. 6 defa gittik 6 gol attık, yendik. Önemli olan seyirciyle sporcuların bütünleşmesi. Bu bütünleşme sağlanırsa, hangi şartta olursa olsun yeneriz." ifadelerini kullandı.
Sarı-lacivertli futbolcu Jeremain Lens'in sakatlıktan dolayı oynamayacağının hatırlatılması üzerine Yıldırım, 24 kişilik kadroya sahip olduklarını ve Hollandalı yıldızın yerine forma giyecek oyuncularının bulunduğunu vurguladı.
"TEK BİLET BİLE KALMADI"
Aziz Yıldırım, Galatasaray maçı için satışa çıkardıkları bütün biletlerin satıldığını dile getirdi. Derbide tribünlerin dolu olacağını aktaran Yıldırım, "Tek bilet bile kalmadı. Bütün biletler satıldı. Tahriklere kapılmasınlar. Rakip takım seyircileri de geliyor. Beraber statta centilmence geçsin. Nahoş hareketler olmasın, bu ülkenin birlik beraberliğe ihtiyacı var. Bunu da bu maçta gösterelim. Yenen taraf biz olacağız. Çünkü bu gelenek ve gelenek bozulmaz." şeklinde konuştu. Derbide Galatasaray taraftarının da olacağını anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:
"Biz söyledik, ilk defa Kulüpler Birliği'ne adam gönderdim. Valilik ilk başta tereddütlüydü. Biz dedik 'seyirci gelsin' diye. 'Bizim taraftarımız da gitsin' dedik. Bunun üzerine Kulüpler Birliği federasyonla konuştu. Yine tereddüt vardı, biz isteriz dedik ve yapıldı."
Aziz Yıldırım, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'in derbiyle ilgili açıklamalarının sorulması üzerine ise gülerek, "Boşver, basit sorular sormayalım. Basit şeylere girmeyelim. Hepimiz büyüyelim, TSYD'de seçim yapmayı öğrenelim." değerlendirmesinde bulundu.
İKİSİ DE BEŞİKTAŞ DERBİSİNDE GOL ATTI
Galatasarayın ligin 5. haftasında deplasmanda Beşiktaş ile oynadığı sezonun ilk derbisinde Eren Derdiyok ve Bruma birer kez ağları havalandırdı. Vodafone Arenada oynanan ve 2-2 berabere biten karşılaşmanın ilk golünü atan Eren Derdiyok, bu statta ilk derbi golüne imza atan isim oldu. Karşılaşmada Galatasarayın ikinci golünü kaydeden Bruma ise orta sahadan çalımlarla ceza sahasına girerek meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve uzun süre unutulmayacak bir gol attı.
GALATASARAY, KADIKÖY'DE GALİBİYETE HASRET
Spor Toto Süper Ligde 20 Kasım Pazar günkü derbi öncesi Galatasaray, Kadıköyde 17 yıla yakın süredir Fenerbahçeyi yenemiyor.
Sarı-kırmızılı ekip, derbi maçın yapılacağı Ülker Stadında rakibi karşısında son galibiyetini 1999 yılında aldı. 22 Aralık 1999da yapılan lig maçını 2-1 kazanan Galatasaray, Fenerbahçe ile daha sonra Kadıköyde oynadığı 3ü Türkiye Kupası, 17si de lig olmak üzere 20 resmi maçta galibiyete ulaşamadı.
Galatasaray, bu süre içinde Kadıköydeki beraberliklerinden 2sini Türkiye Kupası maçlarında alırken, deplasmandaki son 17 lig derbisinin 13ünü yitirdi, sadece 4 müsabakada beraberlik alabildi.
İki takım arasında Kadıköydeki son 20 resmi maçtan 14ünü Fenerbahçe kazanırken, 6'sı berabere sonuçlandı. Fenerbahçenin bu süredeki 41 golüne, Galatasaray 14 golle yanıt verebildi.
ALPER POTUK, DERBİDE İKİNCİ KEZ "DALYA" DİYECEK
Spor Toto Süper Lig'de bugüne dek 199 maça çıkan Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Alper Potuk, 20 Kasım Pazar günü oynanacak Galatasaray derbisinde forma giymesi durumunda ikinci kez "dalya" diyecek.
Süper Lig'e Eskişehirspor formasıyla adım atan Alper Potuk, bu takımla ligde 106 kez forma giydi. Fenerbahçe'ye 2013-2014 sezonunda transfer olan orta saha oyuncusu, sarı-lacivertli formayla da Süper Lig'de 93 maça çıktı.
Fenerbahçe'deki ilk sezonunda tek Süper Lig şampiyonluğunu elde eden Alper, ligde rakip fileleri 14 kez havalandırmayı başardı.