Aynur TATTERSALL/LONDRA, () - WIMBLEDON Tenis Turnuvası'nda tek erkeklerde 2. sırada bulunan İspanyol tenisçi Rafael Nadal, Mikhail Kukushkin'i yenerek Wimbledon'da 4. tura yükseldi.

Sezonun üçüncü "Grand Slam" tenis turnuvası Wimbledon'ın 6. gününde tek erkeklerde İspanyol Rafael Nadal, daha önceki karşılaşmalarda iki kez yendiği Kazak Mikhail Kukushkin'i 3-1 mağlup ederek, Wimbledon Tenis Turnuvası'nda 4. tura yükselen sporcu oldu .

Birinci sette iki sporcu da kendi servis oyunlarını kazanarak skoru 6-6 ile "Tie-break"e getirdiler. Nadal'ın kullandığı 5. servis atışında "Mini-Break" yapan Kukushkin, uzatma oyununu 7-4, seti de 7-6 kazanarak setlerde 1-0 öne geçti.

Toprak kortlardaki hızını çim kortlara yansıtamayan Nadal, ikinci setin dördüncü oyununda rakibinin servis oyununu kırarak 3-1 öne geçti. Kazak tenisçinin servis atışlarını etkili "Return" vuruşları ile karşılayan İspanyol tenisçi, oyunu 6-3 kazanarak setlerde 1-1 eşitliği yakaladı. Kukushkin'in servis oyunun erken kıran Nadal, üçüncü sete 1-0 önde başladı. Bu avantajını iyi koruyan İspanyol raket, oyunun hızını yükselterek, Kukushkin'e hücum şansı vermedi ve bu oyunu 6-1 kazanarak setlerde 2-1 öne geçti .

Son sette mental anlamda oyundan iyice düşen Kazak raket, ritim yakalayan Nadal karşısında fazla tutunamayarak bu oyunu da 6-1 kaybetti ve bu sonuçla turnuvaya veda etti.

Rafael Nadal 2 saat 36 dakika süren maçı 6-7 (4-7 tie-break), 6-1, 6-1 ve 6-1'lik sonuçlarla 3-1 kazandı ve 4. tura yükselen sporcu oldu.