PINAR Karşıyaka'nın sözleşmesini yenilediği Mutlu Demir, kritik göz ameliyatı sonrası adeta yeniden doğdu.
Göz merceklerinde doğuştan marfan sendromu bulunan dev pivotun son kontrolünde görme yetisini yüzde 90 ölçüsünde kaybettiği ortaya çıkarken, gözlük ve lensle de soruna çözüm bulamayan Mutlu'yu pek çok doktor, kör olma veya basketbol hayatının bitme riski yüzünden ameliyat etmek istemedi. Sorunun daha vahim boyutlara ulaşmaması için harekete geçen yönetimin 10 gün önce Prof. Dr. Üzeyir Günenç'e ameliyat ettirdiği Mutlu sağlığına kavuşarak antrenmanlara başladı.
Pınar Karşıyaka'dan önce Anadolu Efes, Banvit, Oyak Renault, Selçuk Üniversitesi, Mersin Büyükşehir Belediye, Galatasaray formalarını da giyen 27 yaşındaki oyuncu, ameliyat sonrası yeniden doğduğunu söyledi. Mutlu, "Gerçekten çok az görebiliyordum. Karşıyaka Arena'da ışıkları kıstırıyor, Apdi İpekçi Spor Salonu'nda ise ışıklar nedeniyle hiçbir şeyi seçemiyordum. Hücumda bu yüzden pick and roll yapamazdım. Sürekli olarak sağdan veya soldan post up yaparak potaya yaklaşırdım. Araba kullanamıyordum. Şimdi gayet sağlıklıyım. Bu performansımı olumlu etkileyecek. Dünya daha renkliymiş" diye konuştu.
BATİSTA'YA TALİPLER ARTTI
Türkiye Kupası şampiyonu olan kadrosundan Batista ve Fenerbahçe Ülker'le anlaşan Can dışında fire vermeyen Pınar Karşıyaka'nın Uruguaylı pivot konusunda rakipleri arttı. Batista'ya Yunanistan ve İspanya temsilcilerinin ardından Galatasaray ve Banvit'in de talip olduğu bildirildi. Yıldız oyuncu son kararını perşembe günü verecek.

FOTOĞRAFLI