Mustafa Akın, İstanbul-

"Ötekisi Olmayan İstanbul" sloganı ile seçim çalışmalarını sürdüren CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, 30 Mart yerel seçimlerinde başkan seçilmesi halinde sporla ilgili projeleri hakkında bilgi verdi. Sarıgül, 30 Marttan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak sadece amatör sporculara destek sağlanacağını, spor tesislerini arttırıp, yaygınlaştıracağını ve her ilçeden bir milli sporcu çıkarmayı hedeflediğini açıkladı.

KENT GENELİNDEKİ 430 BİN LİSANSLI SPORCU SAYISI, 2 MİLYONA ÇIKARILACAK

İstanbul'da bulunan 430 bin lisanslı sporcu sayısını en kısa sürede 2 milyona çıkarılacağını ve lisanslı tüm sporculara her sezon malzeme ve tesis desteği sağlanacağını belirten Sarıgül, sözlerini şu şekilde sürdürdü; İstanbullu, sporda yalnızca seyirci konumundadır. Her mahallede bir spor alanı oluşturulacak. Mahallelerdeki parklar yeniden organize edilecek, spor aletleri günümüz şartlarına uygun hale getirilecek, buralarda belli saatlerde spor eğitmenleri olacak. Amatör kulüpler desteklenecek ve sporcu fabrikalarına dönüştürülecek. Kent genelindeki 430 bin lisanslı sporcu sayısı, en kısa sürede 2 milyona çıkarılacak. Her amatör kulübe ve lisanslı tüm sporcularımıza her sezon malzeme ve tesis desteği sağlanacak. Amatör kümelere yeniden hayat verilecek, futbol başta olmak üzere İstanbul'un şampiyon sporcuları amatör kulüplerimizden yetişip ünlü kulüplerimizde forma giyecek.

ATATÜRK OLİMPİYAT STADI KURTARILACAK

İstanbul'da bir Olimpiyat Stadı var. Kimsenin oynamak istemediği, spor yapmak için gitmediği kuş uçmaz, kervan geçmez bir yer olmuş Olimpiyat Stadı. Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki sorunlar ortadan kaldırılacak, inşa edilecek yeni tartan pistler ve ek tesisler ile burası bir Olimpik Park'a dönüştürülecek. Yeni Olimpik Park, günün 18 saatinde spor yapılan bir spor şehri olacak.

MA (UD)