Azerbaycan Premier Ligi takımlarından Hazar Lenkeran'ın teknik direktörü Mustafa Denizli, düzenlediği basın toplantısına soma için saygı duruşuyla başladı.

Denizli, Türkiye'de yaşanan ve burada Azerbaycan insanının da bizimle birlikte paylaştığı bir büyük acı var. Müsaade ederseniz toplantıya saygı duruşuyla başlamak istiyorum dedi.

Türkiye'de bulunan ailesiyle her görüşmesinin gözyaşıyla bittiğini ifade eden Denizli, Hadiseden büyük üzüntü duyuruyoruz. Bölgeyi memleketime yakın olmasından dolayı iyi bilmekteyim, hatta kazanın yaşandığı ocağın önceki sahibi de tanıdığım birisi. Siz basın mensubu arkadaşlarıma yaşanan acının paylaşılmasında gösterdiğiniz hassasiyet için teşekkür ediyorum diye konuştu.

Tecrübeli çalıştırıcı, görev yaptığı takımda planladıklarının büyük kısmını gerçekleştiremediğini fakat önümüzdeki sezonda başarılı olmak için çaba harcayacaklarını söyledi.

Denizli, göreve başladığında Azerbaycan Kupası'nı kazanmak için yola çıktıklarını kaydederek, o zaman Hazar Lenkeran'ın Avrupa'ya gidebilmesinin tek yolunun bu olduğunu vurguladı.

Mustafa Denizli, Fakat bunu gerçekleştiremedik. Yarı finale kadar gelebildik ve elendik. Fakat ligi genel olarak değerlendirdiğimizde göreve başladığım günden bu güne kadar yüzde 50 başarı yakaladığımızı söyleyebilirim. Ancak bu yeterli değil. Sezon boyunca hem taraftarların hem de yönetim kurulunun içeride ve dışarıda büyük desteği oldu dedi.

ALİ KAN - BAKÜ

ak(gh)