KAYSERİ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun (ASKF) 15'inci Genel Kurulu, Kadir Has Spor ve Kongre Merkezi'nde yapıldı. Başkanlığa yeniden Musa Soykarcı seçildi
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, genel kurulda yaptığı konuşmada son dönemlerde gençlerin kötü alışkanlıklara yöneliminde artış olduğunu söyledi. Eskici, spora gönül verenlerin bir araya gelerek, gençleri spora yöneltmeleri için çaba harcaması gerektiğini anlatırken, "Bütün çocuklarımızı, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutarak, spora yönlendirmeliyiz" dedi.
Kayseri ASKF Başkanı Musa Soykarcı da, amatör spor kulüplerinin içinde bulunduğu sorunlara değindi. Soykarcı, İl Özel İdareleri'nin 30 Mart yerel seçimlerinden sonra Büyükşehir Belediyesi bünyesine geçtiğini ifade ederek, şöyle konuştu:
"Önceden Valiliğimiz ve İl Özel İdaresi kanalıyla amatör spor kulüplerine maddi kaynak sağlanabiliyordu. Şimdi bu durum Büyükşehir ve ilçe Belediye Başkanlıklarında. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Özhakesi'den, kulüp binası olmayan 30-32 tane amatör spor kulübümüz için kulüp binası yaptırılması konusunda söz aldık, bunu yaptıracağız. Ayrıca Belediyeler, amatör spor kulüplerine maddi anlamda destek vermeli. Büyükşehir Belediyesi ile merkez Melikgazi ve Kocasinan Belediyelerimizin spor kulübü kurmalarını istemiyoruz. Bunun yerine, şehir merkezinde ve ilçelerde bulunan amatör spor kulüplerine maddi destek versinler." 
Kadınlar Basketbol liği ekiplerinden Kaskispor Kulübü Başkanı Ömer Yağmur, kadın basketbol takımı kurmak isteyen bütün amatör spor kulüplerine malzeme ve sporcu konusunda  konusunda destek olacaklarını söyledi. Gençlerin, spor yerine zamanlarını çok farklı yerlerde ve çok kötü alışkanlıkların peşinde geçirdiğini ifade eden Yağmur, "Keşke kahvehaneye gitseler, daha beter yerlerde zamanlarını geçiriyorlar. Gençler o kadar pervasızlaştı ki, söylemek istemiyorum ama bunlar Kayseri'de de var. Gençleri sporun içine çekerek bu kötü alışkanlıklarından kurtarmalıyız" diye konuştu

OE(OE/AÖ)