Ahmet İNCEL ,MÜNİH-

Almanya'nın Münih kenti ve civarındaki Türk futbol kulüpleri Münih'te toplandı. Münih Başkonsolosu Hidayet Eriş'in öncülüğünde Başkonsoloslukta yapılan zirveye 20 Türk futbol kulübünün yöneticileri katıldı.

Zirvenin açılış konuşmasını yapan Başkonsolos Hidayet Eriş, ilk kez bir futbol zirvesi düzenlediklerini söyleyerek, "Bu tür toplantıları daha sık yaparak, ortak sorunlarımıza çözümler aramalıyız. Sorunların çözümündeki tecrübelerimizi karşılıklı olarak paylaşmalıyız" dedi.

Yardımcı Konsolos Selçuk Eke ve Berlin Büyükelçiliği Atatürk Kupası Güney Bavyera Sorumlusu İsmail Mustafaoğlu'nun da hazır bulunduğu zirvede çıkan en önemli karar, 31 yıldır Berlin Büyükelçiliği bünyesinde yapılmakta olan ve 2008 yılından beri yapılamayan Atatürk Kupası Futbol Şampiyonası'nın yeniden canlandırılması kararı oldu.

Başkonsolosluk Spor Sorumlusu Aytekin Çetin'in verdiği bilgiye göre Münih Başkonsolosluğu öncülüğünde 6 yıl aradan sonra düzenlenecek

olan Atatürk Kupası Futbol Şampiyonası 15 Haziran'da Taufkirchen'de yapılacak.

Zirvede, Atatürk Kupası'nın ilk yapıldığı 1978 yılı şampiyonu Münih Türkgücü takımının o günkü kadrosunda yer alan Alpaslan Kayabunar duygularını anlatırken, salonda oldukça duygulu anlar yaşandı.

Bavyera Futbol Federasyonu temsilcisi Bernhard Slavinski ise yaptığı konuşmada her alanda ortak çalışma çağrısında bulunarak, Türk takımlarına karşı sahalarda yapılan bazı ırkçı davranışlara karşı mücadele ettiklerini belirtti.



Aİ(UD)