KAYSERİ’de bir sokak kavgasında keşfedilen 22 yaşındaki Ali Batmaz, Dünya Muay Thai Şampiyonası’nda 67 kiloda 2'nci olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi, "Şimdiki hedefim şampiyonluk" dedi.
Ali Batmaz, Malezya’nın Longkawi kentinde 101 ülkeden 2000 sporcunun katıldığı şampiyonada sırayla Malezya, İşveç, Ukrayna, ve Rus rakiplerini yenerek finale kaldı. Finalde Belaruslu sporcuya yenilerek 2'ncisi oldu. Şampiyonadan sonra memleketi Kayseri’ye gelen Ali Batmaz, Muay Thai milli takım antrenörü Göksel Cingöz ve Yeni Demirspor Kulübü Başkanı Halil Demir'le buluşup sohbet etti.
Kulüp Başkanı Demir, 5 yıl önce Göksel Cingöz'le Ali Batmaz’ı bu çay bahçesinde keşfettiklerini, sokakta kavga eden gençlerden biri olduğunu belirtti, "İçlerinde karayağız bir genç, kendinden büyük birkaç kişiyle mücadele ediyordu. Yanlarına gidip, kavgayı ayırdık. Ali’ye sokakta kavga etmemesi tavsiyesinde bulunup kulübe davet ettik. Ertesi gün gelerek Muay Thai’ye başladı" dedi. Göksel Cingöz ise kavga ederken izlediğinde yeteneklerini hissettiğini anlattı, "Ali, çalışmaya başladıktan 2 yıl sonra gençlerde milli takıma girdi. Sonra da bu dereceyi aldı. Ali, önce lise eğitimini tamamladı, şimdi de üniversite eğitimine başlayacak" diye konuştu.
Ali Batmaz ise, "Çok mutluyum, ailem ve antrenörlerime teşekkür ederim. Genç arkadaşlar benim gibi sokakta dövüşmesinler, spor yapsınlar. Hedefimde dünya şampiyonu olmak vardı, 2'nci oldum. Bundan sonra şampiyonluk olmak için çaba harcayacağım" dedi.

MÖ(OE/AÖ) FOTOĞRAF