Sercan SAPANATAN, İstanbul- Jose Mourinho'nun Chelsea'si son haftalardaki başarılı performansı ile parmak ısırttırıyor. 27. haftası geride kalan Premier Lig'de yoluna dolu dizgin devam eden Chelsea 60 puanla ligde lider konumda. Premier Lig'de oynadığı son 6 karşılaşmada 4 galibiyet alan Mavililer sahadan 2 kerede beraberlikle ayrıldı. Rakip fileleri 9 kez havalandıran Chelsea kalesinde sadece 2 gol gördü. SAVUNMA PERFORMANSI İLE DİKKAT ÇEKİYOR

Jose Mourinho takımlarında alışık olduğumuz başarılı savunma performansını İngiltere'de Chelsea ile devam ettiriyor. Premier Lig'de kalesinde 27 maçta sadece 21 gol gören Chelsea rakip filelerede 49 gol atmayı başardı.Ligde en son 7 Aralık 2013'te deplasmanda Stoke City'ye 3-2 mağlup olan Chelsea o günden beri ligde oynadığı maçlarda kalesinde bir daha 2 gol görmedi.

Şampiyonlar Ligi'nde de başarılı bir performans sergileyen Londra temsilcisi yalnızca Basel'e 2-1 ve 1-0'lık skorlarla kaybetti.Diğer karşılaşmalarda kalesinde gol dahil görmedi.

Premier Lig'de başarılı bir performans sergiliyerek lider konumda olan Chelsea, kupalarda ise aynı başarıyı gösteremeyerek erken veda etti. İngiltere Lig Kupasın da 17 Aralık 2013'te oynadığı karşılaşmada Sunderland'e 2-1'lik skorla mağlup olup elenen Chelsea son olarakda 15 Şubatta İngiltere FA Cup'ta 5. turda Manchester City deplasmanında 2-0 yenilerek elendi. SS (UD)