ANTALYA'da düzenlenen V1 Challenge yarışına katılan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, "30 yaşına geldim, belki de yavaş yavaş otomobile dönmeliyim" dedi.
Antalya Expo Center'de düzenlenen Doğa, Macera, Spor ve Alternatif Turizm Fuarı kapsamında yapılacak olan V1 Challenge yarışı öncesinde Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Metin Çeker ile Volkan Işık, Kenan Sofuoğlu, Yağız Avcı, Lübnanlı ralli şampiyonu Abdo Feghali ile diğer sporcular, gazetecilerin karşısına çıktı.
Basın toplantısında konuşan ralli pilotu Volkan Işık, amaçlarının Türkiye'de otomobil sporlarını insanların ayağına getirmek olduğunu belirtti. Işık, "Otomobil sporlarını sevdirmek ve otomobil kültürüne katkı koymak istiyoruz. Biz bu organizasyonla birçok ili geziyoruz. Şimdi de Antalya'dayız. Antalya'da seyirci potansiyelinin yüksek olduğunu düşünüyoruz. Umarım güzel bir yarış olur" dedi.
SOFUOĞLU: BELKİ DE OTOMOBİLE GEÇME ZAMANIM GELDİ
Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu ise bu gorganizasyonun 2010'daki ilk yarışında tedirgin olduğunu kaydetti. Sofuoğlu, "3 yıl önce otomobile bindiğimde çok heyecanlanmıştım. Neticede tamamen 4 teker üzerindesiniz. Volkicar otomobile ilk bindiğimde 4 tekeri hissedemiyordum. Motosiklette tekeri tamamen hissedebiliyorum, istediğim yöne gidebiliyorum. En çok zorlandığım nokta buydu. Avantajlı olduğum nokta ise fren esnasında arabanın kontrolünü çok kolay sağlıyorum. Volkicar'ı kullanırken öğrenmem gereken çok daha şey var. 30 yaşına geldim belki de yavaş yavaş otomobile dönmeliyim" diye konuştu.
3 yıl önceki heyecanı attığını belirten Sofuoğlu, "Karting ile kıyaslarsak bu heyecan daha farklı. Bugün burada parkur daha farklı. Çizgi diye bir şey yok, araç nereye giderse oraya gideceğim. Kaldırımlar çok yakın. Düşerseniz direkt kaldırıma çıkacağız. Teknik olarak düştüğümüz zaman ne olacak merak ediyorum" dedi. Volkan Işık ise yarışın heyecanlı olması kadar güvenli olmasına da dikkat ettiklerini belirterek, "Yarışırken çok yüksek süratli olmayacaklar. En fazla sürat 90 veya 100 km olacak. Dolayısıyla kaldırımlar bir parça sınırlayıcı çizgi olarak duracak" dedi.
Toplantının ardından yarışçılar imza dağıttı.