MERSİNLİ motosiklet yarışçısı 26 yaşındaki Erhan Derman, Türkiye SüperMoto Şampiyonası 6'ncı ayak yarışında pistte en iyi zamanlamayı yaparak, Türkiye ikincisi oldu. Erhan Derman, kupayı geçtiğimiz hafta Mersin'de motosiklet kazasında hayatını kaybeden motosiklet yarışçısı Hasan Zengin anısına aldı.
İzmir Ülkü Yarış Pisti'nde düzenlenen şampiyonada podyuma çıkan Erhan Derman, Mersin'e Türkiye 2'ncisi olarak döndü. Başarılı yarışçı, bir süre önce Türkiye Pist Şampiyonası C kategorisinde, genel klasmanda üçüncü oldu. Kupayı geçtiğimiz hafta Mersin'de motosiklet kazasında hayatını kaybeden motosiklet yarışçısı Hasan Zengin anısına aldığını belirten Derman, idman yapacağı pist ve sponsor bulamamasına rağmen kendisine güvenenlerin yüzünü kara çıkarmayıp azmi ile başarı elde etmeye devam ettiğini söyledi.
Katıldığı motosiklet yarışlarına kendi imkanlarıyla gittiğini ve maddi sıkıntılar yaşadığını belirten Derman, "Mersin'den yeterli desteği görmüyorum. Motosiklet sporuna gönül vermiş birisi olarak şunu söyleyebilirim ki, Mersin'de motosiklet sporuna gereken önem verilmiyor. Motosikletimi 2 yıl önce ağır hasarlı olarak alıp toparladım. İlk aldığımda 3 parçaya bölünmüştü. Uzun süren hazırlık sürecinde, yıllardır yarışlarda Mersin'i temsil eden Türkiye şampiyonu Halil Fıstık'tan teknik ve mekanik anlamda destek aldım. Motosikletim güç ve kondisyon olarak hep rakiplerimin gerisindeydi. Bu yüzden 2013 sezonunda üç yarışta teknik problem yaşadım. Katıldığım tüm yarışlara tamamen kendi imkanlarımla gittim. Sponsorluk için görüştüğüm kurum ve kuruluşlardan hiçbir şekilde destek alamadım. Kentimizi, Türkiye'de ve Avrupa'da temsil ediyorum ama destek göremiyorum. Gerçekten üzücü" diye konuştu.