TÜRKİYE Motosiklet Federasyonu'nun (TMF) şov takımı kurmak amacıyla düzenlediği 'TMF Yıldızları Seçmeleri'nin 3'üncü ve son etabı Antalya'nın Alanya İlçesi'nde yapıldı.
Alanya Belediyesi arkasındaki alanda saat 12.30'da başlayan seçmelere, çeşitli illerden 11 sporcu katıldı. 2014'de Redbull MotoGP Rookies Cup'ta yarışacak Alanyalı motosiklet sporcusu Toprak Razgatlıoğlu'nun da gösteri yaptığı seçmeleri, yaklaşık 300 kişi izledi. Sporcular, 29 Aralık Pazar günü İstanbul'da düzenlenecek finallere katılabilmek için jüri karşısında hünerlerini sergiledi.
SPORCULARI CHRIS PFEIFFER EĞİTECEK
TMF Asbaşkanı Ogün Baysan, elemelerde genç motosikletçilerin kabiliyetlerini sergilediğini söyledi. İstanbul'daki finale dünyaca ünlü motosiklet şovu ustası Chris Pfeiffer'in de katılacağını belirten Baysan, "'Tek Teker Arif' lakaplı Arif Razgatlıoğlu da bu genç arkadaşlarımızı eğitebilirdi. Ancak kendisi oğlu Toprak Razgatlıoğlu ile ilgilendiğinden vakti yok. Şov takımı oluşturmayı amaçlıyoruz. Çünkü şov ve yarış çok ayrı kategoriler" dedi.
FİNALLER İSTANBUL'DA
Seçmelerde jüri üyeliği yapan motosiklet şovmeni Arif Razgatlıoğlu ise Malatya ve İzmir'den sonra 3'üncü etap seçmelerinin Alanya'da yapıldığını, İstanbul'daki finallerde federasyona 2-3 şovmen kazandıracaklarını kaydetti.
PİST İHTİYACI VAR
TMF Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Akülke de "Alanya'da olmak büyük bir keyifti. Motosiklet sporunda federasyon nezdinde burada ilk kez organizasyon yapmak bize heyecan verdi. Alanya'daki motosiklet sporcularımız için acilen bir yarış pistine ihtiyacımız var" diye konuştu.
TMF, seçmelerin sonuçlarını, internet sitesinden 24 Aralık Salı günü açıklayacak.