Ekrem KARAMAN/KUMLUCA - ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde yaklaşık 50 sporcunun katıldığı motokros yarışları nefes kesen gösterilere sahne oldu.

Beykonak Enduro Motosiklet Kulübü ve Oto Dizayn tarafından düzenlenen ve Gün-Ay Sahil Tesisleri yanında yer alan özel parkurda yapılan antrenmana, Kumluca başta olmak üzere Antalya, Kemer, Finike, Demre ve Kaş ilçelerinden sporcular katıldı.

Kumluca'nın coğrafi yapısı itibari ile motosiklet kullanımının yaygın olduğunu söyleyen Beykonak Enduro Motosiklet Kulübü Başkanı Bülent Dönmez, bilinçsiz motor kullanımının önüne geçmek, motosiklet sürücülerinin güvenlik ekipmanlarını kullanmaya teşvik etmek ve kask takmadan trafiğe çıkılmaması konularında gençleri bilinçlendirmek istediklerini dile getirdi.

Kumlucalı gençlerin motosiklet sürücüsü olarak çok yetenekli olduklarını fakat gerekli güvenlik tedbirlerine uyulmamasının can kaybına yol açabildiğini ifade eden Dönmez, "Bu tür etkinliklerde en önemli amacımız motor tutkunu gençleri bir çatı altında toplayarak, güvenli bir motosiklet sürücüsü olmalarını sağlamak" dedi.

Havanın güzel olması sebebiyle piknik alanını dolduran yüzlerce kişinin izlediği ve teknik, cesaret ve dengenin öne çıktığı yarışlar büyük heyecan yaşattı. (FOTOĞRAFLI)