UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nda mücadele eden temsilcimiz Beşiktaş, 3. hafta mücadelesinde Lokomotiv Moskova ile karşı karşıya geldi.

Lokomotiv Stadı'nda soğuk bir havada oynanan ve Belçikalı hakem Serge Gumienny'nin düdük çaldığı karşılaşma 1-1 eşitlikle sonuçlandı.

Konuk ekibin golünü 54. dakiakda Maicon Marques atarken Beşiktaş'ın eşitlik sayısını 64. dakikada Mario Gomez kaydetti. Ev sahibi ekipte Vedran Corluka, 69. dakikada kırmızı kart gördü.

Bu sonucun ardından Beşiktaş grupta puanını 5'e çıkardı. Lokomotiv Moskova ise 7 puana yükselip liderliğini sürdürdü. Grubun diğer maçında Sporting, Skenderbeu'yu 5-1 mağlup etti.

Sahada gerginlik

Maçın ikinci yarısında iki takım oyuncuları arasında gerginlik yaşandı.

Karşılaşmanın 69. dakikasında orta alanda Cenk Tosun'a yapılan faul sonrası Oğuzhan Özyakup ile Corluka birbirlerinin üzerine yürüdü ve itişti. Daha sonra diğer oyuncular arasında da itişmeler yaşanırken, maçın Belçikalı hakemi Serge Gumienny, Lokomotiv Moskovalı oyuncu Corluka'yı kırmızı kartla oyundan ihraç etti.

Hakem Gumienny bu pozisyonda ayrıca, Rus ekibinden Guilherme, Samedov, Niasse ile Beşiktaş'tan Oğuzhan Özyakup'a da sarı kart gösterdi.

Karşılaşmada kırmızı kart gören Corluka, Beşiktaş ile 5 Kasım'da İstanbul'da oynanacak karşılaşmada forma giyemeyecek.

Gomez gol atmaya devam ediyor

Karşılaşmada Beşiktaş'a bir puanı getiren golü kaydeden Alman futbolcu Mario Gomez, bu sezon resmi maçlardaki gol sayısını 7'ye çıkardı.

Siyah-beyazlı formayla UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk golünü Lokomotiv Moskova'ya atan Gomez, Spor Toto Süper Lig'de Medipol Başakşehir, Fenerbahçe ve Eskişehirspor maçlarında ikişer kez ağları havalandırmıştı.

 Lokomotiv Moskova: 1 - Beşiktaş: 1

Stat: Lokomotiv

Hakemler: Serge Gumienny, Jimmy Cremers, Thibaud Nijssen (Belçika)

Lokomotiv Moskova: Guilherme, Shishkin, Corluka, Mikhalik, Denisov, N'Dinga, Kolomeytsev, Samedov, Fernandes (Dk. 73 Durica), Maicon (Dk. 80 Kasaev), Niasse (Dk. 88 Grigoryev)

Beşiktaş: Tolga Zengin, Beck, Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm, İsmail Köybaşı, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Gökhan Töre (Dk. 65 Cenk Tosun), Sosa (Dk. 57 Necip Uysal), Quaresma (Dk. 88 Kerim Frei), Gomez

Goller: Dk. 54 Maicon (Lokomotiv Moskova), Dk. 64 Gomez (Beşiktaş)

Kırmızı kart: Dk. 69 Corluka (Lokomotiv Moskova)

Sarı kartlar: Dk. 44 N'Dinga, Dk. 70 Guilherme, Dk. 70 Samedov, Dk. 70 Niasse (Lokomotiv Moskova), Dk. 62 İsmail Köybaşı, Dk. 70 Oğuzhan Özyakup, Dk. 81 Gomez (Beşiktaş)