Danimarka Milli Takımı Teknik Direktörü Morten Olsen, efsane teknik direktör Richard Möller Nielsen'in Ansgar Kilisesi'ndeki cenaze törenine katılmayarak büyük şaşkınlık yarattı.

Cenaze törenine Lars Olsen, Frank Pingel gibi Türkiye'de top koşturmuş tüm Danimarkalı oyuncular da katıldılar. 1992 yılında Danimarka'ya Avrupa şampiyonu yapan ve geçtiğimiz günlerde kanser nedeniyle hayatını kaybeden Richard Möller Nielsen, bugün Odense şehrinde toprağa verildi. 1992 yılında Avrupa şampiyonu kadro ve bugünkü milli takım oyuncuları ile aralarında Sepp Piontek'in de bulunduğu tüm spor otoritelerinin katıldığı cenaze töreninde gözler Morten Olsen'i aradı. Morten Olsen ise, daha önceden çok önemli ve tarihi, saati değiştirilemeyecek randevusu olduğu için törene katılamadığını belirterek çok üzgün olduğunu söyledi. Olsen'in ne olursa olsun randevusunu iptal edip cenaze törenine katılmayışı eleştirilere yol açarak ayıplandı. Olsen "Çok özel bir randevum vardı. İptal edemedim. Yoksa katılıp, Richard'ı uğurlayarak son görevimi yerine getirmek isterdim. Bu konuda daha fazla konuşmaya da gerek yok. Söylenecek söylendi" dedi.

Hospice Hastanesi'nde 76 yaşında hayata gözlerini yuman Richard Möller Nielsen, Piontek'den devir aldığı Danimarka milli takımının teknik direktörlüğü görevini 6 yıl yürütmüş, 1992 yılındaki final maçında Almanya'yı 2-0 yenen takımını Avrupa Şampiyonluğuna taşımıştı. ÜNSAL TURAN - KOPENHAG / üt(gh)