Ankara-(fotoğraflı)

Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek sporculardan Taha Akgül ve Servet Coşkun, Finlandiya'dan altın madalyalarla dönmek istediklerini söylediler.

Finlandiya'nın Vantaa şehrinde 125 Kg'da mindere çıkacak Dünya 3.'sü Milli güreşçi Taha Akgül, daha öncesinde Avrupa Şampiyonası'na iki kere katıldığını ve ikisinde de altın madalyanın sahibi olduğunu hatırlattı.

Avrupa Şampiyonası'nda 3. kez Türkiye'yi temsil edeceğini belirten Milli sporcu Taha Akgül, "Çalışmalarımız tam gaz devam ediyor. Son güreş antrenmanlarımızı yapıyoruz ve daha sonrasında dinlenip form tutacağız. Ben 3 Nisan Perşembe günü güreşeceğim. Takımdaki diğer arkadaşlarımın da durumu çok iyi. Soner Demirtaş, Yakup Gör, Sezer Akgül ve Servet Coşkun gibi başarılı arkadaşlarımız var takımımızda. Yaklaşık 2 haftadır, Türkiye Güreş Federasyonu'nun bize sağladığı olanaklar doğrultusunda Elmadağ Tesisleri'nde kamp yapıyoruz. Tesislerimiz yenilenme aşamasında ve mükemmele doğru gidiyor. Burası bizim mabedimiz oldu" ifadelerini kullandı.

"ALTIN MADALYA BU SENE DE BENİM OLACAK"

Avrupa Şampiyonası'nda altın madalyanın bu sene de kendisine ait olacağını dile getiren başarılı sporcu Akgül, "Şampiyonada 3. kez altın madalyayı almak istiyorum. Ben bütün şampiyonlarda madalya kazandım. Bir tek Olimpiyat madalyası kaldı. 2015 yılında Las Vegas'ta yapılacak Dünya Şampiyonası'nda Olimpiyatlar vize alarak ve bütün kademeleri aşarak ülkeme Olimpiyat madalyasını da kazandırmak istiyorum" şeklinde konuştu.

SERVET COŞKUN: "KÜRSÜNÜN İLK SIRASINDA YER ALMAK İSTİYORUM"

Yıldızlar Avrupa İkinciliği bulunan Milli güreşçi Servet Coşkun ise, Finlandiya'da 65 Kg'da Türkiye'yi temsil edeceğini vurgulayarak, "Buradaki hazırlık sürecimiz devam ediyor. Yaklaşık 1 hafta daha çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Büyükler kategorisinde ilk defa Avrupa'da mücadele edeceğim. Allah'ın izniyle bana güvenenleri ve Türk halkını mutlu edeceğim. Çalışma ortamımız çok iyi. Teknik Direktörümüz Yüksel Şanlı ve Antrenörlerimiz, Avrupa Şampiyonası için bizi en iyi şekilde motive ediyor" dedi.

İlk hedefinin Avrupa Şampiyonası'nda kürsünün ilk sırasında yer almak olduğunu belirten Milli Mayo Coşkun, "Altın madalyayı boynuma geçirmek ve analarımızın duası sayesinde Finlandiya'da Türk Bayrağı'nı dalgalandırmak istiyorum. Buradaki performansım başarı grafiğimi şekillendirecektir. Bütün sporcular gibi en büyük hedefim Olimpiyatlarda ülkemi temsil etmek ve madalya kazanmak" ifadelerini kullandı.

MA(MA)