Genç Erkekler Avrupa Grekoromen Güreş Şampiyonası bugün başladı.

İlk gün sabah seansında mindere 4 sporcumuz çıktı.

Milli takımımız adına ilk gün sabah seansında mindere 50 kg da Doğuş Ayazcı, 60 kg da Ahmet Uçar, 74 kg da Furkan Bayrak ve 96 kg da ise Fatih Başköy çıktı.



GÜREŞCİMİZ AHMET UÇAR'IN BAĞLARI KOPTU

60 kg da mindere çıkan ilk maçına çıkan Ahmet Uçar, talihsiz bir şekilde sakatlandı ve şampiyonaya veda etti. Gürcü Murad Mikeladze ile karşılaşan Uçar, karşılaşma 4-4 iken rakibinin oyunuyla altta kaldı ve sakatlandı. Maç yarıda kalırken Ahmet Uçar, Katowiçe hastanesine kaldırıldı. Bağlarının koptuğu ve diz arka kemiğinde de kırık olabileceği belirtildi. Gürcü sporcu Ahmet'in devam edemediği karşılaşmada bir üst tura çıkan taraf oldu.



DOĞUŞ AYAZCI BRONZ İÇİN MİNDERE ÇIKACAK

Polonya'nın Katowice şehri Hala Spodek Spor Salonu'nda sabah seansında ilk olarak mindere 50 kg da Doğuş Ayazcı çıktı. 1. Turda Romen Botez Alekxsanre ile karşılaştı ve bu karşılaşmayı 10-3 kaybetti. Romen sporcu finale çıkınca Doğuş repesaj karşılaşmasında Macar Andrasi Jozsef ile karşılaştı. Bu karşılaşmayı 9-0 teknik üstünlükle kazanan Ayazcı, akşam seansında bronz madalya için mindere çıkma hakkı elde etti.



FURKAN BAYRAK HAKEM KURBANI

74 kg da Furkan Bayrak, ilk maçında hakem hatasıyla mağlup oldu. Gürcü, Gela Bolkvadze karşısında 3-2 öndeyken orta hakem haksız bir ihtar verdi. İhtarı alan Bayrak, maça yerde başladı ve rakibinin çırpmasına engel olamayınca skor 5-3 gürcü lehine oldu. Son saniyelerde maçı çevirmeye çalışan Bayrak, başarılı olamadı ve maçı 5-3 kaybetti. Ancak Gela, finale çıkınca Furkan Bayrak, repesaj maçına çıkma hakkı ede etti. İlk repesaj maçında Hırvat, Filip Sacic ile karşılaştı. Bu karşılamayı 8-0 teknik üstünlükle kazanan Furkan Bayrak, akşam seansında bronz madalya mücadelesi yapacak.



FATİH BAŞÖY BRON MADALYA ŞANSINI TEPTİ

96 kg da mindere son olarak Fatih Başköy çıktı. 1. Turda Ukrayna'lı Yevgeniy Saveta karşısında 8-0 teknik üstünlükle kazandı ve 2. Tura çıktı. Bu turda Norveç'li Felix Baldauf karşısında 4-0 kaybetti. Ancak Felix, finale çıkınca Fatih repesaj maçlarına çıktı. İlk repesaj maçını, Romen Costantin Hutuleac ile yaptı. Bu karşılaşmayı 5-0 kazanarak ikinci maçına çıktı. Fatih, Azeri Orkhan Nuriyev ile karşılaştı. Fatih bu karşılaşmada bir varlık gösteremedi ve maçı 3-1 kaybederek şampiyonadan elendi.