Antalya'nın Belek ilçesindeki Calista Luxury Resort Hotel'de 7 Ocak'ta başlayan ve Üst Klasman Hakem ve Üst Klasman Yardımcı Hakemler, Kadın FIFA ve FIFA Yardımcı Hakemler ile Üst Klasman gözlemci ve mentörlerin katıldığı MHK Üst Klasman Kış Semineri'nin üçüncü günü tamamlandı.

Sabah saatlerinde bazı hakemlerin vücut ölçümleri yapıldıktan sonra tüm hakemler ile yardımcı hakemler UEFA Eğitimcisi John West Larsen önderliğinde Avrupa kupalarındaki maçlardan seçilmiş pozisyonları izleyerek ilgili pozisyonlar için verilmiş kararları görmeden görüntülere göre pozisyonda hangi kararın verilmesini tahmin ederek, fikir alışverişinde bulundular. Aynı sırada hakem gözlemcileri ile mentörlere ise MHK Üyesi Hamza Işın tarafından raporlamalar ve diğer işlemlerle ilgili bilgi verildi.

İlk oturumlardan sonra hakemler ve yardımcı hakemler çalışma gruplarına ayrıldı ve bu gruplarda maçlar esnasında 4. hakemlerden neler beklenildiğine dair görüşler bildirildi. Hakem gözlemcileri ve mentörlere de UEFA Eğitimcisi Giovanni Stevanato tarafından yardımcı hakemler ile ilave yardımcı hakemlerin gözlemlenmesi ve bu gözlemlemelerin raporlara aktarımı konusunda eğitim verildi. Ardından, MHK Başkanı Zekeriya Alp ile MHK Üyesi Hamza Işın tarafından sezonun ikinci yarısında talimatlarla ilgili dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili bilgiler de verildikten sonra hakem gözlemcileri ve mentörleri seminerden ayrıldılar.

Öğleden sonra ise tüm hakemler ile yardımcı hakemlere bir profesyonel ve eğitim danışmanlık firması tarafından " Zirveye Yolculuk " adlı bir sunum yapıldı.

HAKEMLERDEN MORAL MAÇI

Sunumun ardından hakemler, MHK Başkanı Zekeriya Alp ile MHK Başkanvekili Yüksel Okçuoğlu'nun teknik direktörlüklerini yaptığı iki takıma ayrılarak bir moral maçı yaptı. Takımların kaptanlıklarını FIFA kokartlı hakemlerimizden Cüneyt Çakır ile Fırat Aydınus'un yaptığı müsabakada keyifli anlar yaşandı. Bu moral maçının hakemi MHK Danışmanı Jaap Uilenberg olurken, karşılaşmanın yardımcı hakemliklerini UEFA Hakem Gözlemcisi ve MHK Eğitimcisi Murat Ilgaz ile TFF Hakem İşleri Müdürü Burçin Keskin; 4. hakemliğini MHK Üyesi Zihni Aksoy, ilave yardımcı hakemliklerini ise UEFA Eğitimcisi John West Larsen ile MHK Eğitimcisi Oğuz Sarvan yaptı.

Diğer yandan, yardımcı hakemler de UEFA Eğitimcisi Giovanni Stevanato önderliğinde ofsayt pozisyonları ile ilgili saha uygulaması yaptı.

MHK Üst Klasman Kış Semineri, yarın sona erecek. ANTALYA /