Sercan SAPANATAN, İstanbul- Türkiye'de hakem camiası denilince akla gelen ilk isimlerden olan ve hakem camiasının duayen olarak gördüğü Ertuğrul Dilek, 'ya özel açıklamalar yaparak Türk hakemliği hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Eski hakem olan ve hem MHK başkanlığı hem de hakem hocalığı yapan Ertuğrul Dilek, Marmara Yelken Kulübü'ndeki eski hakem ve MHK başkanlarının bir araya geldiği gecenin öneminden bahsedip "Bu tip toplantıların , buluşmaların Türk hakemliğinede ışık tutacağını düşünüyorum. Burada şuan bizimle MHK Başkanı sayın Alp'te var bu da gayet güzel bir durum. Biz burada Türk hakemlerinin bügünkü durumunda neler eksik ,neler fazla onların da konuşulması bu toplantıyı çok yararlı geçirtmiştir" dedi.

Dilek kendisine sorulan 'Hakem perfomanslarını beğeniyor musunuz ?' sorusuna ise "Şu an ortada bir hakikat var ki artık Avrupa maçlarına daha çok hakem yolluyoruz . Yurtdışında aktif maç yöneten 3-4 hakemimiz var. Bu Türkiye için bir övünç tablosu. Belki Avrupa'da şuan hakemilkte bir düşüş var bizim Türk hakemlerimizde bu durumdan güzel faydalandı. Ama ne olursa olsun bu durum Türk hakemliği için büyük bir kazanç. Biz hakemlerimizden çok memnunuz . Bu durumun daha da artmasını istiyoruz aynı şekilde içer de de güçlenmesini istiyoruz. Zaten bu toplantıların da amacı bu' ifadelerini kullandı. Ertuğrul Dilek 'Hakemlerimiz Türkiye'de baskı altında mı ?' sorusuna ' Türkiye'de oynanan futbol çok zor , Türkiye de futbol herşey. Bütün kamuoyu futbol ile meşgul. Herkes herşeyi biliyor .Herkes hakem .Bu sebepten Türkiye'de hakemlik yapmak zorlaştı. Bizim Türk insanında bir huy var kimse maçı seyretmiyor hakemi seyrediyor. Futbolculara dönüp siz ne yapıyorsunuz diyen yok . Bu sebepten Avrupa'da maç yöneten Cüneyt Çakır'ı eleştiriyorsak bu dükkanı kapatalım gitsin ' ifadelerini kullanarak Türk hakemlerinden memnun olduğunu belirtti. SS (UD)