ARSENAL'in yıldız futbolcusu Mesut Özil, Manchester United'in şampiyonluk rüyasını bugünkü maçta sona erdireceklerini ileri sürdü.
İngiltere Premier Lig'de bugün oynanacak Manchester United - Arsenal maçı öncesi The Sun gazetesine röportaj veren Mesut Özil, "Manchester United'ın sezonunu bitireceğiz. Manchester United'ın şampiyonluk rüyasını bugünkü maçta sona erdireceğiz" dedi. Arsenal'in Şampiyonlar Ligi'nde Borussia Dortmund'u 1-0 mağlup ettiği maçın ardından açıklama yapan Mesut'un, "Şimdi tüm Avrupa bizden korkmalı" ifadesini haberin başlığına taşıyan The Sun, "Emirates Stadı'nın yeni yıldızı, Arsenal'e geldiği ilk günden beri takımının başarılı olacağından emin. Mesut, Arsenal'in büyük kupalar elde edeceğinden emin olmasaydı Real Madrid'i terk etmezdi" şeklinde yazdı.
Mesut Özil, Borussia Dortmund'u yendikleri maçın ardından Arsenal'in her takımı yenebilecek güçte olduğunu belirterek, "Belki geçmişte daha büyük takımları yenmek için mücadele ediyorlardı, ama şimdi Avrupa'da her takımı yenebileceğimizi gösterdik. Şimdi dünyanın her tarafındaki büyük futbolcuların bizi fark ettiklerini ve saydıklarını anladık. Sözleşme imzalamadan önce Arsenal'in çok kaliteli bir takım olduğunu biliyordum. Bu yüzden Arsenal'a gelerek kumar oynamadığımı biliyordum. Arsenal'in aynı zamanda dünyanın en iyi teknik direktörlerinden birine sahip olduğunu da biliyordum. Arsene Wenger ile konuştuktan sonra Londra'ya gelmemin benim için en iyi seçenek olduğuna karar verdim. Amacımız bu sezon başarılı olmak ve bunu da maçlardan keyif alarak gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.
Mesut Özil, Arsenal'e geldikten sonra Norwich City'e attığı golle şok yaşadığını şöyle dile getirdi:
"4-1 yendiğimiz maçta profesyonel olarak ilk kafa golümü Norwich'e attım. Hiç kimse kafayla gol atmamı beklemiyordu, ben bile beklemiyordum. Bu gol İngiliz futboluna ne kadar hızlı adapte olduğumu gösteriyor."
Mesut Özil'in yeni evine yerleştiği ve Londra hayatını sevdiği de belirtilirken, takım arkadaşı Per Mertesacker'in Özil'e sağdan direksiyonlu araba kullanmayı öğrettiğine dikkat çekildi.
İngiliz futbolu için, oynadığı futbolu değiştirmediğini söyleyen Özil, "Takım kuvvetli bir takım olduğu için uyum sağlayacağımı biliyordum. Real Madrid'de her maçı kazanmak isterdik, Arsenal'de de aynı. Genç, hırslı bir takımız. Premier Lig'de takımlar arasında İspanya'dakinden daha fazla denge var. Burada hiç kolay maç yok. Dünyadaki en kuvvetli takımlar İngiltere'de" diye konuştu. FZ(OS/FG)