"MESUT'UN EN BÜYÜK MÜCADELESİ, ALMAN VEYA TÜRK OLDUĞUNA KARAR VERMEKTİ" Kapaktan "Tırnak gibi sert, kaslı ve yakışıklı. Gerçek Mesut'la buluşmanın zamanı" anonsuyla Ocak sayısında Mesut Özil'e 8 sayfa ayıran İngiltere'nin en büyük futbol dergisi FourFourTwo, Alman futbol dehasının Arsenal'i Premier Lig Şampiyonluğu yarışına soktuğunu vurguladı.







"Mesut Özil ile karşılaştıktan birkaç saniye sonra ondan fotografını istersiniz. İlk farkettiğiniz saha dışında anlatılandan farklı olduğu. Tatlı konuşan, utangaç biri. El sıkışması sesi gibi ciddi" şeklinde izlenimlerini yazan İngiliz dergisi, Mesut Özil'in artık Real Madrid sorununa girmek istemediğini, orada arkadaşları olduğunu, Real Madrid'e iyi şanslar dilediğini ve şimdi Arsenal'e odaklandığını yazdı.







Mesut Özil'in televizyonda göründüğünden daha uzun boylu olduğuna ve rakip taraftarların yaptığı tezahüratın tersine, yakışıklı bir futbolcu olduğuna dikkat çeken FourFourTwo, ünlü futbolcunun en büyük yarışı Türk mü Alman mı olduğuna karar vermekte yaşadığını belirtti.







FourFourTwo, şu ifadelere yer verdi;







"Real Madrid'e girmek veya Premier Lig'e transfer olmak Mesut Özil'in en büyük mücadelesi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. En büyük mücadelesi Alman veya Türk olduğuna karar vermekti. Günlük hayatta ikisi de olabilirsiniz fakat futbolda karar vermek zorundasınız. Almanya'daki Türkler Özil'in "üçüncü nesil" üyesi olduğunu söylüyorlar. Büyükannesi, büyükbabası 1970'lerin başında göçmen işçi olarak Almanya'ya geldiler. Babası Türkiye'de doğdu ama tüm hayatını Almanya'da geçirdi. Mesut ve kardeşleri Almanya'da doğdular. Bu onların Alman vatandaşı oldukları anlamına gelmiyor. Yasal olarak Özil'in ailesi Türk sayılıyorlar" FARUK ZABCI - LONDRA / (fotoğraflı) FZ (GH)