Barcelona, Arjantinli yıldızı Lionel Messi'nin sözleşmesinde iyileştirmeye gidiyor. Böylece Messi ile Barcelona, 2005 yılından bu yana 7. kez sözleşme iyileştirmesi yapmış olacak.

İspanyol basını bu kararın alınma nedenini, Messi hakkında çıkan bazı transfer haberlerinin Barcelona Başkanı Sandro Rosell'i rahatsız etmesi olarak belirtti.

Haberde ayrıca, bu sözleşme iyileştirme görüşmelerinin daha önceden başladığı ancak Messi'nin babası hakkında çıkan iddialardan sonra kısa bir süre durdurulduğu ifade edildi.

Geçen günlerde tekrar başlayan görüşmelere Messi katılmaz iken, futbolcuyu temsil eden avukatlarının, Katalan kulüp başkanı ve yöneticileri ile görüştüğü ve görüşmelerin olumlu sonuçlandığı yazıldı.

Geçen hafta Barcelona kulübü başkanı Rosell'in basına yaptığı açıklamada, "Messi dünyanın en iyisi olduğu için en fazla parayı kazanması gerekir" diyerek sözleşme iyileştirme yapılacağını belli etmişti.

Şu an ülkesi Arjantin'de bulunan Messi, Noel sonrası Barcelona ile yeni ve daha uzun bir sözleşme imzalaması bekleniliyor. SERCAN SAPANATAN - İSTANBUL / SS(GH)