İstanbul- İkinci yarı hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe'de başarılı file bekçisi Mert Günok, kamp süreci ve lig hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Fenerbahçe Televizyonu'nda yayınlanan "Günün Röportajı" programında konuşan Mert Günok, yoğun geçen kamp sürecinin, ligin ikinci yarısında ortaya koyacakları oyuna her anlamda katkı yapacağını söyledi.

İlk olarak Antalya'daki devre arası kamp sürecini değerlendiren Mert Günok, "Gerek devre arası kamp dönemi olsun gerekse sezon başındaki kamp dönemi olsun yoğun geçiyor. Biz de kaleciler olarak devre arası kampını yoğun bir şekilde geçiriyoruz. Kamp dönemi çok güzel başladı ve güzel de devam ediyor. Kalecilerin oyunun içinde olmaları hocalarımız tarafından bizden istenen bir şey. Özellikle dar alanda yaptığımız çalışmalar hem savunma oyuncuları için hem de bizler için gerçek anlamda faydalı oluyor. Murat Hocamızla yaptığımız çalışmaları oyunlarda sahaya yansıtmaya çalışıyoruz. Ligin ikinci devresinde ilk maçımız evimizde Konyaspor ile ardından iki önemli deplasmanımız var: Sivasspor ve Eskişehirspor" şeklinde konuştu. Sözlerini Fenerbahçe gibi büyük bir camianın kalesini korumanın kolay olmadığını söyleyerek sürdüren Günok, hava koşullarının da kalecinin kaderini belirlediğine değinerek "Fenerbahçe gibi büyük bir takımın kalesini korumak aslında kolay bir şey değil. Konsantre olmak zorundasınız. Yeri geliyor çok soğuk ve karlı bir havada kaleye geçiyoruz. Nitekim futbolun cilvesi buradadır. Bu noktada bütün konsantrasyonunuzu sahaya yansıtmak zorundasınız. Saha içinde size görev verilmişse elinizden gelenin en iyisini yapmak zorundasınız. Hava şartlarının olumsuz olduğu bir yerde kaledeyseniz, doğru bir stratejiyle başarılı olabilirsiniz. Ancak dediğim gibi soğuğu yaşamamak kişinin kendini konsantre edebilmesiyle ilgilidir" ifadelerini kullandı. Mert Günok son olarak, ilk yarıda ortaya konan futbolda ve alınan galibiyetlerde; karakterli bir yapıya sahip oyuncularımızın katkısı olduğunu şu sözlerle ifade etti:"İlk yarıyı lider olarak tamamladık ve iyi bir futbol ortaya koyduk. Bunun da getirmiş olduğu bir özgüven ve mutluluk söz konusu. Takımımızdaki her oyuncu karakterli ve birbirine saygı duyan kişiliğe sahip. Tabii bu da takım içindeki herkese yansıyor. Ben sezon sonuna kadar da bu takımdaki olumlu havanın süreceğine inanıyorum. Fenerbahçe'de oynayan her oyuncu karakterlidir, bu geçmişte de böyleydi, bugün de böyle" (MA)