Mehmet İNCE/MERSİN,()- BU yıl katıldığı 4 şampiyonada da Türkiye birincisi olan 13 yaşındaki güreşçi Hamza Alaca, "Ailem, doğduğum senelerde asrın güreşçisi Hamza Yerlikaya'dan etkilenerek adımı Hamza koymuş. Onun gibi olmak istiyorum" dedi.
Katıldığı şampiyonalarda rakiplerine puan vermeden karşılaşmaları kazanan Hamza Alaca, son olarak Gaziantep'te düzenlenen 11-13 Yaş Minik Erkekler Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda da birinci oldu. Çocukluğundan bu yana güreşle iç içe olduğunu belirten Hamza Alaca, şöyle dedi:
"Babamın ve amcamın güreşçi olmasından dolayı çocukluktan bu yana güreşle iç içe büyüdüm. Yaşıtlarım futbol oynarken ben güreşle uğraştık. Ben de Hamza Yerlikaya gibi olmak için gece gündüz antrenman yapıyorum. Hedefim hiçbir zaman küçük olmadı. 4 kez Türkiye şampiyonu olmam benim hedeflerime ulaştığımı göstermez. Avrupa ve Dünya Şampiyonaları'nda da başarılı olmak istiyorum."
Hamza Alaca'nın Mersin Güreş Eğitim Merkezi'ndeki antrenörü Erdal Bal ise, "Hamza ile gurur duyuyorum. Kendi yaş grubunda Türkiye'nin en iyisi. Tıpkı bir profesyonel gibi rakibinin maçlarını izleyerek zayıf ve güçlü taraflarını çözüyor. Kısacası kendi antrenörlüğünü kendisi yapıyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI