PTT 1'inci Lig ekiplerinden Mersin İdmanyurdu, Akdeniz Oyunları kapsamında yapılan 25 bin kişilik Mersin Stadyumu'nda oynadığı ilk maçında seyirci rekoru kırdı.
HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ
Mersin Stadyumu'nun ilk kez bir futbol karşılaşmasına ev sahipliği yapması nedeniyle kentte büyük bir heyecan yaşandı. Mersin Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşım araçları öğle saatlerinden itibaren kenttin her noktasından futbol severleri Mersin Stadyumu'na taşıdı. Futbol severler 1, 3, 10 TL olan maça büyük ilgi gösterdi. Biletler perşembe gününden itibaren satışı sunulurken maç öncesi Mersin Stadyumu önünde gişe önlerinde uzun kuyruklar oluştu. Stadyumun futbol maçlarına açılması nedeniyle maçın başlamasıyla stadyum dışında havai fişek gösterisi yapıldı.
21 BİN KİŞİYLE OYNADI
Mersin İdmanyurdu ile Gaziantep Büyükşehir Belediyespor arasında oynanan karşılaşmaya, yeni stattaki ilk maç olması nedeniyle seyirci ilgisi yoğun oldu. Daha önce maçlarını 62 yıldır 12 bin kişilik Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda oynayan Mersin İdmanyurdu, bu maçta 21 bin 86 seyircinin karşısına çıkarak seyirci rekoru kırmasıyla tarihe geçti. Tarihi karşılaşma öncesinde, yeni stadın açılışı nedeniyle perşembe günü meydana gelen tren kazasında yaşamlarını kaybeden 10 kişi için saygı duruşunda bulunuldu.
Bu arada taraftarlar, maç öncesi ve sonrasında takıma tam destek verdiler, hazırladıkları koreografileriyle dikkati çektiler, maçın sonunda da futbolcuları tribünlere çağırdılar.
Tarihi maçı Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin milletvekilleri Nebi Bozkurt, Prof.Dr. Aytuğ Atıcı, İsa Gök ile Mersin İdmanyurdu Başkanı Ali Kahramanlı'da büyük bir heyecanla Şeref Türbini'nden izledi.
"İSTEĞİMİZ VURUŞU YAPAMADIK"
Maçın değerlendirmesini yapan Mersin İdmanyurdu teknik direktörü Yılmaz Vural, stadın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederken şunlyarı söyledi:
"Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Bu kadar güzel atmosferi bize yaşattılar. Dileğimiz bu kadar güzel ortamda 3 puan almaktı, ama olmadı. İlla iyi oynayan kazanmıyor. İlk yarı bizim 2, onları 2 pozisyonu var. İlk yarı adam paylaşımlarından dolayı iyi oynayamadık. İkinci yarı ise biz sistem değiştirdik. Kenarlardan iyi geldik. Bu da bize pozisyon zenginliği getirdi. Bir kaç tane karşı karşıya pozisyonları değerlendiremeyince  maç 0-0 bitti. Şimdi sırada Trabzon 1461 maçı var. Rakibimiz düşmemeye oynuyor. Deplasmanda oynayacağımız maç çok zor olacak. Bizim kalan maçlarımızda 1 beraberlik daha hakkımız var. Diğer maçları kazanmalıyız. Böyle olursa 73 puanımız olur ve bu sonuçla Spor toto 1'inci Ligine çıkacağımızı düşünüyorum."

AŞ(AP/AÖ) FOTOĞRAF