PTT 1'inci Lig'de ligin ilk yarısını 33 puanla 6'ncı sırada bitirme başarısı gösteren Mersin İdmanyurdu'nda maddi kriz zirve yaptı.
Futbolcuların alacaklarının pazar gününe kadar ödenmemesi durumunda Antalya hazırlık kampının tehlikede olduğu öğrenildi.
Ligin ilk yarısının son derece verimli geçtiğini, bu nedenle özverili davranan teknik heyet ve futbolcularını yürekten kutladığını belirten Başkan Ali Kahramanlı, bundan sonraki sürecin daha iyi değerlendirilmesi gerektiğini, güçlü bir yönetim oluşturma yolunda yalnız bırakıldıklarını söyledi.
KAMP KRİZİ KAPIDA
Büyük mali kriz içinde olan Mersin İdmanyurdu'nda gözler pazar gününe çevrildi. Futbol Federasyonu'na başvuruda bulunan Anıl, Güven, Emrah ve Murat Ceylan'ın 600 bin TL'yi bulan alacaklarının öncelikle ödenmesi gerektiğini, bunun ödenmemesi durumunda bu futbolcuların serbest kalabileceklerini hatırlatan Başkan Kahramanlı, futbolcularına 3 Ocak'ta alacaklarını ödeme sözü verdiklerini anlattı. Kahramanlı, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ama görünen o ki, bu sözümüzü yerine getiremeyeceğiz. Ancak, kaynak bulma arayışımız sürüyor. İlk etapta 3 milyon TL'ye acil ihtiyacımız var. Bu kaynakla futbolcularımızın kamp süresince alacaklarını ödemeye çaba gösteriyoruz. Ancak, bu çabamızda ne kadar başarılı olacağımızı bende şimdiden kestiremiyorum."
"HİÇ KİMSE SAHİP ÇIKMIYOR"
Genel kurulu ikinci toplantı tarihi olan 11 Ocak'ta yapacaklarını vurgulayan Kahramanlı, konuşmasını şöyle tamamladı: "Yaptığımız tüm temaslarda elimiz boş çıkıyoruz. Ne vali, ne belediye başkanları, dernekler, odalar ve iş adamları hiç kimseden ses yok. Bu son derece düşündürücü bir durumdur. Başarılı bir takıma sahip olmamıza rağmen, güçlü bir yönetim oluşturamamamız bu kent için büyük ayıptır. Güçlü bir yönetim için genel kurul kararı almıştık. Aday olmayacağımızı da söyledik. Ancak şu ana kadar kimse yönetime talip olmadı. Eğer çıkıp birileri takıma sahip çıkmıyorsa, bize destek olsunlar. Yine işimden gücümden fedakarlık yaparım. Yoksa maddi anlamda bizim tek başımıza çıkıp bir şeyler yapacak gücümüz kalmadı. Bu şehirde kazanan birçok insan var. Sonuçta bu da bir hizmettir. Mersin'e, Mersin sporuna hizmettir. Eğer birileri çıkmıyorsa, bize sahip çıksınlar ve bu sene bu takımı Süper Lig'e çıkaralım."