MERSİN İdmanyurdu, deplasmanda 0-0 sona eren Karşıyaka maçının orta hakemi Mete Kalkavan'a büyük tepki gösterdi.
Kırmızı lacivertli takımın penaltısını vermeyerek nizami bir golünü iptal ettiği öne sürülen Mete Kalkavan'ın kararlarına itiraz ettiği için tribüne gönderilen teknik direktör Hakan Kutlu, sezon başından itibaren çok sayıdaki maçta hatalı kararların kurbanı olduklarını söyledi. Hakem Kalkavan'ın kötü bir yönetim gösterdiğini belirten Hakan Kutlu, şöyle devam etti:
"Çizgiyi geçen topumuz var. Nizami gol olduğu görüntülerden de ortaya çıktı. Tüm yorumcular da çizgiyi geçen topun mutlak gol olduğu görüşünde birleştiler. Ayrıca, yüzde 100 penaltımız verilmedi. Hakem rakibin aşırı sertliklerine göz yumarken, bize hiç acımadan kart çıkardı. Sezon başından beri takımımıza yönelik önemli hakem hataları yapılıyor. Bunu anlamakta güçlük çekiyoruz. Büyük hakem hatalarıyla emeğimiz çöpe gidiyor. Yazıktır, günahtır. Bir takımın kaderiyle bu kadar açık oynanmaması gerekir."
Maç sırasında yaşanan pozisyonlarda ceza sahası içerisinde Eren Tozlu'nun rakibi tarafından düşürülmesine itiraz ettiğini belirten Hakan Kutlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Hakem itirazı kabul etmeyince beni oyun dışına gönderdi. En ufak bir itirazımızla cezalandırılmamız bizi son derece üzüyor. Hatalı hakem kararları yüzünden mutlak 3 puanla ayrılabileceğimiz bir maçtan 1 puanla döndük. Bu zorlu puan mücadelesinde bariz hakem hatalarına rağmen, deplasmandan 1 puanla dönmemiz büyük başarıdır. Önemli eksikliklerimiz ve hakem hatalarına rağmen, haftayı beraberlikte kapatmamızdan dolayı tüm futbolcularımı yürekten kutluyorum."
KAHRAMANLI: "KALKAVAN MAÇI KATLETTİ"
Başkanı Ali Kahramanlı'da, hakem Mete Kalkavan'ın, hatalı kararlarıyla maçı katlettiğini iddia ederken şunları söyledi:
"Karşıyaka karşısında resmen 3 puanımız gasp edildi. 6 yıldır başkanlık görevini yürütüyorum, bu güne kadar hiç kimsenin hakkını yemedik. Ancak, haksız yere bizim haklarımız yeniyor. Bu kadar büyük haksızlığa uğramamız bizi derinden yaraladı. Futbolcularımızın büyük emeği ve alın teri gasp edilmiştir. Buna kimsenin hakkı yoktur. Bu güne kadar hakemlerle ilgili hep sessiz kaldık. Ancak, bu sessizliğimizden birileri cesaret alarak hakkımızı gasp edemez. Bundan sonra da gereğinin yapılacağını buradan söylüyorum. Üzerimize bu kadar gelinmesine anlam vermiş değilim. Kimse Mersin İdmanyurdu üzerinden oyun oynamaya kalkmasın. Buradan Futbol Federasyonu'na ve diğer yetkili kurullara açık çağrıda bulunuyorum. Sezon başından beri oynadığımız maçlarımızı izlesinler. Ne kadar haksızlığa uğradığımız açık olarak ortaya çıkar. Bizim iyi niyetimizi suistimal ederek takımımıza zulüm yapılmasına bundan sonra seyirci kalmayacağız. Çizgiyi geçen net bir topumuz nizami goldür. Verilmeyen açık bir penaltımız var. Nudaka'ya kasti yapılan net kırmızı kartlık faul var. Bunları tüm Türkiye televizyondan canlı, canlı izledi. Böyle bir adaletsizlik ve haksızlık olmaz."