PLAY off yarı finalde evinde karşılaştığı Orduspor'u 2-1 yenen Mersin İdmanyurdu, ikinci maç için avantaj yakaladı. Teknik direktör Yılmaz Vural ve futbolcular galibiyet sevincini maç sonunda taraftarlarla kucaklayarak paylaştı.
Orduspor'un erken kazandığı golle ile maça şansız başladıklarını belirten teknik direktör Yılmaz Vural, futbolcularının üstün bir görev anlayışı içinde davranarak bu şansızlığı kırdığını söyledi. Maç öncesi gol yemeden kazanmak arzusunda olduklarını ancak bunu başaramadıkları için üzgün olduklarını anlatan Vural, "Şu an bir adım öndeyiz. İki ayaklı maçlar kolay değildir. Ordu'da finale taşıyan sonucu umarım alırız. Deneyimimizi bu maçta iyi kullandık. Herkes üstüne düşeni fazlasıyla yaptı. Görev alan almayan tüm arkadaşlarımı yürekten kutluyorum. Sonuç olarak galip bir takımız. Ordu'da da iyi bir mücadele örneği sergileyerek sonuca ulaşan bir futbolla adımızı finale yazdırmak istiyoruz" dedi.
Maç sonunda türbinleri gezerek takımlara 90 dakika boyunca destek olan taraftarlarına teşekkür eden Vural, Mersin İdmanyurdu'nun Süper Lig'e çıkamaması halinde büyük sıkıntılar yaşayacağını da hatırlatarak, kendilerine verilen desteğin sürmesini istedi.
KAPTANIN FEDAKARLIĞI
Orduspor maçı öncesi sakat olan ve doktorların yoğun tedavisi sonucu iğneyle sahaya çıkan Kaptan Ali Tandoğan, üstün performansıyla büyük takdir topladı. Sağ diz iç bağlarında yırtık bulunan ve iğne yapılarak son dakikada kadroya alınıp, sahaya çıkan Tandoğan, özellikle sağdan bindirmelerde ceza sahasına yaptığı isabetli ortalarla Orduspor'a bir hayli zor anlar yaşattı. 82'nci dakikaya kadar sahaya adeta varını yoğunu ortaya koyan Tandoğan, sakatlığının nüksetmesi sonucu kendi isteğiyle oyundan çıkıp, yerini "Büyük Kaptan" sloganlarıyla Emrah'a bırakırken türbinlerden büyük alkış aldı. Teknik direktör Yılmaz Vural, sahadan çıkan Kaptan Tandoğan'ı, kucağına alarak ona büyük sevgi gösterisinde bulunurken büyük alkış aldı.
YILDIZ YILDIZLAŞTI
Play Off'un yarı finalinin ilk maçında Orduspor'u 2-1 mağlup eden karşılaşmada ilk gölü atan Mehmet Yıldız maç boyunca sahada üstün bir görev anlayışı içinde hareket ederek mücadele etti. Salı günü oynanacak rövanş maçında yine taraftarların en güvendiği isim olan Yıldız, ikinci maçtan da galip ayrılarak final oynamak istediklerini söyledi.
ULAŞIM SORUNU ETKİLEDİ
17'nci Akdeniz Oyunları'nın açılış ve kapanışının yapıldığı 25 bin kapasiteli Mersin Stadyumu'nda oynanan yarı final maçını 17 bin taraftar izledi. Biletlerin tamamen tükenmesine rağmen, türbinlerin yer yer boş olması çözüme kavuşmayan ulaşım sorununu yeniden gündeme taşıdı. Kent merkezinden Mersin Stadyumu'na gitmek isteyen futbol severler, gerek kulüp ve gerekse yerel yönetimlerin ulaşım araçları organizasyonu yapmaması yüzünden maçı izleyememenin büyük üzüntüsünü yaşarken, ilgilileri de eleştirdiler. Maçı izlemek için saatler öncesinden yerini alan taraftar gurubu Şeytanlar ise, maç öncesi ve sonrasında takımlarına tam destek vererek galibiyette önemli etken oldular. Yaptıkları tezahüratla takımlarına 90 dakika boyunca destek olan Kırmızı Şeytanlar, maç sonunda teknik direktör Yılmaz Vural ve futbolcuları tribünlere çağırarak üçlü çektirdi.
TAM DESTEK
Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Özgür Sanal, CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, MHP Mersin Milletvekili Ali Öz ve Başkan Ali Kahramanlı maçı birlikte izlediler. 90 dakika boyunca maçı büyük heyecanla izleyen Vali Güzeloğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Özgür sanal ile Külüp Başkanı Ali Kahramanlı galibiyet sevincini doyasıya yaşadılar.
TRABZON'DA KAMP
Orduspor karşısında elde edilen 2-1'lik galibiyetle ikinci maça avantajlı çıkacak olan mersin İdmanyurdu, salı günü deplasmanda karşılaşacağı Orduspor maçı için kampa girmek üzere Trabzon'a hareket etti.

 

AŞ(AP/AÖ) FOTOĞRAF