MERSİN İdmanyurdu'na maddi destek sağlanması konusunda yapılan toplantıya katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Herkes takımına sahip çıkmalı" dedi.
Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin İdmanyurdu Başkanı Ali Kahramanlı, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut, Meclis Başkanı Mahmut Arslan ile sivil toplum örgütü temsilcileri ve işadamlarının katıldığı toplantıda takıma maddi desteğin çareleri arandı. Toplantıda konuşan Başkan Kocamaz, şöyle konuştu:
"Mersin İdmanyurdu, bu kentin en önemli ortak paydalarından birisidir. Mersin gibi çok karmaşık bir kenti, huzur içinde yönetmemiz, geleceğe huzur içerisine taşımamız için bu tür ortak paydalara mutlaka ihtiyacımız vardır. Bu nedenle takımımıza hepimiz sahip çıkmak zorundayız. Bu takım sadece kentin valisi, belediye başkanı ve kulüp başkanının desteğiyle bir yerlere gelemez. Bu takıma herkes sahip çıkacak ki, takım hak ettiği yere gelsin."
Belediye olarak Mersin İdmanyurdu'na yasalar çerçevesinde direk katkı yapamadıklarını hatırlatan Başkan Kocamaz, şöyle devam etti:
"Belediyelere bazı görevler verilirken yasalar çerçevesinde sadece amatör takımlara destek konusunda yetki verildi. Profesyonel kulüplere destek konusunda fırsat verilmedi. Elbette amatör takımlara destek olmamız lazım, ama Mersin'de 200'ün üzerinde amatör futbol takımı var. Hiçbirisinin ismini kimse bilmez. Ama Mersin İdmanyurdu denildiği zaman ise akıllara ilk Mersin geliyor. Tarsus İdmanyurdu'na yıllardır verdiğimiz desteği, Mersin İdmanyurduna'da vereceğiz. Çünkü biz bir yerel yönetici olarak takımımıza sırtımızı dönemeyiz. Bu takıma sahip çıkmak zorunda olduğumuzun bilinciyle hareket ediyoruz. Bu kadar çok tesisin olduğu bir kentte, herkesin elini taşın altına koyması lazım."

FOTOĞRAFLI