Mehmet DOĞANER / ERDEMLİ(Mersin), () - PTT 1'nci Ligi takımı Mersin İdmanyurdu'nun teknik direktörü Yılmaz Vural, "İsim yapmış kişilerin Erdemli Anadolu Lisesi ile buluşması" etkinliğine katıldı.
Okula girerken öğrencilerden büyük bir ilgi gören Yılmaz Vural, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Okul bahçesinde öğrencilere seslenen Vural, pazar günü 17'nci Akdeniz Oyunları için yaptırılan 25 bin kişi kapasiteli Mersin Arena Stadyumu'nda sahaya çıkacaklarını hatırlatırken şöyle dedi:
"31 puanlı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, kaybetmesi durumunda düşme potasına gireceği için çok dikkkatli olmalıyız. Biz sahaya galibiyet için çıkacağız. 8 maçımız var. Hedefimiz hep galip gelmek."
Yılmaz Vural, bu arada, "Limonun yüzde 80’inin Erdemli’de yetiştiğini yeni öğrendim. Eskiden saçlarımıza sürülen jöle yoktu güzel görünmesi için limon sıkar ve saçımızı öyle güzelleştirirdik. Limonun kıymetini iyi bilin" diye konuştu.
Erdemli Anadolu Lisesi Müdürü Celil Murat Çelik’in çiçek ve teşekkür belgesi verdiği Yılmaz Vural, "Sizi milli takımın başında görmek istiyoruz" sorusuna şu cevabı verdi:
"Bunu bende kendime soruyorum. Aldığınız eğitim tek başına yetmiyor. Bu yüzden kendinizi bir yerlere getirecek insanlar bulmanız gerekiyor. Maalesef ülkemiz, eğitimden çok bir dayı bulma ülkesi. Avrupa ile aramızdaki tek fark bu. Gençler, paylaşımcı olun. Bilişim teknolojisinin baş döndüren hızına kapılıp kendinizi teknolojik oyunlara kaptırmayın. Kendinizi satranç oyuncusu yerine koyun ve hiç etki altında kalmadan karar verme melekesine sahip olun. Her şeyi sınırlı ve zamanında yapın. Sakin kendinizi bilgisayarın esiri haline getirmeyin."
Erdemli eski ziraat odası başkanı Adnan Dölek'de Vural'a bir kasa limon hediye etti.

MD(AP/AÖ) FOTOĞRAF