MERSİN İdmanyurdu teknik direktörü Yılmaz Vural, Ankaraspor ve Orduspor’un ilk 2 için son ana kadar mücadele ettiğini belirtti, "Artık ya biz, ya Samsunspor Süper Lig'deyiz" dedi.
PTT 1'inci Lig play off yarı finalinde 2-1 kazandığı maçın rövanşında Orduspor'u deplasmanda 1-0 mağlup eden takımının sevinci sırasında yüzüne aldığı darbe ile gözü moraran Yılmaz Vural, Trabzon Havalimanı’nda ’ya (Doğan Haber Ajansı) açıklamalarda bulundu. Play off'da mücadele eden tüm takımların güçlü olduğunu ve Süper Lig’i hak ettiğini belirten Vural, şöyle konuştu:
"Takımın başına geldiğimde ilk ikiyi hedefliyorduk. Geldiğimde 10 maç kalmıştı. Eğer o 10 maçı kazansaydık ilk ikiye girebilecektik. Tabi çok kolay bir hedef değildi. Sonuç olarak iyi başladık. İki de iki yaptık. Üçüncü maçta puan kaybettik. Derken Balıkesirspor'a sahamızda mağlup olunca matematiksel olarak şansımızı da kaybettik."
"ORDUSPOR VE ANKARASPOR"
Vural, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
"Samsun ve biz, play off'u benimseyip ona hazırlık yapan ekipler olduk. Ankaraspor ve Orduspor ilk iki için son ana kadar mücadele ettiler ve başaramadılar. Şimdi  Samsunspor'la finaldeyiz. Onlar da çok diri bir takım. Ligde aramızda çok iyi maçlar oynadık. İkimizden biri Süper Lig'de olacak. İşin trajedik durumu bu."
"AYIN 20’SİNE KADAR ÖDENMESİ GEREKEN 1 MİLYON EURO VAR"
Yılmaz Vural, Mersin İdmanyurdu’nun ekonomik olarak sıkıntıları olduğunu vurgularken de şunları söyledi:
"Yeni sezonda Mersin İdmanyurdu’nda olacak mıyım, bilmiyorum. Sezon sonuna kadar anlaşmam var. Önümüzdeki sene Mersin İdmanyurdu ekonomik anlamda çok sıkıntılı bir takım. 60 milyon TL borcu var. Ayın 20’sine kadar ödemesi gereken 1 milyon Euro’luk CAS’tan onaylanmış borcu var. Ödenmezse 3 puanı silinecek, bir daha ödenmezse takım küme düşürülecek. Ama çok güzel bir stadyumu var. Yeni bir belediye başkanımız var. Sporu çok seviyor. Şu anda otel gibi bir yerde kalıyoruz. Tesislerimiz yok. Antrenman yapacak yerimiz yok. Allah’tan eski stat taşındı da orada antrenman yapıyoruz. Bu kadar yokluklar içerisinde gittiğiniz yerde sizden bir şeyler bekliyorlar. Oyuncular aylarca sıkıntı içerisinde. Yönetim bu ödemeleri yapamadığı için bundan keyif almıyor. Bütün bunları düzenlemek adına başkan, 'Gel hocam bu kulübün anahtarı senin' dediği için ben geldim. İnanın para bile konuşmadım. 90 senelik kulüp bizi istedi sonuçta" diye konuştu.
"İYİ OYNAYAN BİRAZ ŞANSI OLAN KAZANIYOR"
PTT 1'inci Ligi’ne yapılan ekonomik yardımın yeterli olmadığını da savunan Vural, şu ifadeleri kullandı:
"Samsunspor ve Orduspor’un da durumu aynı. Alt liglerdeki harcamalar o kulüplere yetmiyor. PTT 1'inci Lig'de takımlara 4 milyon lira veriliyor. Ama bu yeterli değil. PTT 1'inci Lig'de düşen takımlardan üçü Süper Lig görmemiş takımlar. Şu anda PTT 1'inci Lig'de, Süper Lig'de oynamamış iki takım kaldı. Federasyon bir şekilde gelir dengesini sağlamalı. Çünkü bu iş sadece yönetici katkısıyla olmuyor. Bu iki aylık dönemde çok yoruldum, evime gitmedim. Çünkü insanlar bizden bir şey bekliyor, (Yılmaz geldi bu iş olur) diyorlar. Onları mahcup etmemek lazım. Bu bir müsabaka, iyi oynayan, biraz şansı olan kazanıyor. Birimiz kazanacak birimiz üzülecek. Mersin çok büyük bir şehir. Aldı başını gidiyor. Bu açıdan bakarsak bunu başarmamız lazım."
"GOLDEN SONRA ÜSTÜMÜZE ATLADI ALTTA KALDIK"
Yılmaz Vural, dünkü maçta gol esnasında yaşanan sevinçte aldığı darbe sonucunda gözünün morarmasıyla ilgili olarak da, "Golden sonra üzerime atladılar, altta kaldık. Birinin eli gözümüze geldi sanırım. Karambolde ne oldu bilmiyorum. Biraz acım var ama önemli değil. Sevincinde insanın başına açtığı bazı şeyler oluyor" diye konuştu. 

YES(TM/AÖ) FOTOĞRAF