MERSİN İdmanyurdu teknik direktörü Hakan Kutlu, "3 puan için gittiğimiz Adana Demirspor deplasmanından 1 puanla döndük. Çok fazla üzülmüyoruz. Şimdi önümüzdeki Boluspor maçımız var" dedi.
Mersin Tevfik Sırır Gür Stadyumu'nda basın toplantısı yapan Hakan Kutlu, Adana Demirspor maçının ardından yaptığı açıklamanın farklı şekillerde değerlendirildiğini belirtirken şöyle konuştu:
"Açıklamam Türkiye'de takımını sahiplenen, ilerde oluşabilecek sorunları önceden belirlemiş, hedefe yürüyen bir takımın problemini oluşmadan çözmeye çalışan bir teknik direktör, Mersin'de ise yönetim ve başkanı eleştiren ve 5 aylık alacağımı alamasam istifa edeceğim, şeklinde değerlendirildi. Maçtan sonraki yaptığım açıklamaları bugün yine yaparım. Çünkü bir teknik direktörün görevi sadece takıma antrenman yaptırmak değil, oluşabilecek sorunları önceden görüp bunu önceden halledebilmektir. Ben bu yolu izledim. Futbolcuların para alamadığı, antrenmana çıkmadığı zaman yerime oturup geriden de seyredebilirdim. Ama ben bu yöntemi seçmeyip futbolcularımın işlerini yapması gerektiğini, antrenmana çıkmaları gerektiğini ve bu konularla benim ilgileneceğimi, gerekli yerlerde gerekli mesajları gerek kamuoyuna gerekse de şehrin ileri gelenlerine vereceğimi söyledim. Çünkü ben böyle bir teknik direktörüm. Herkesin alkışını almak zorunda da değilim. Kendi doğru bildiğimi yaparım. Bu da benim doğru bildiğim bir yöntem. Tepkim asla Başkan Ali Kahramanlı ve yönetime değildi. Tepkim şehrin önde gelenlerineydi, halende öyle."
Adana Demirspor maçına da değinen Hakan Kutlu, maçın 37'nci saniyesinde yedikleri golün planlarını bozduğunu anlatırken de şunları söyledi:
"Maçın başında geriye düşmemiz rakibimizin direncini artırdı. Golden sonra iyi oynayıp, oyun dengesi kurup ve gol atmamız bizim açımızdan çok güzeldi. İyi futbol oynadık. Futbolun gerekli olan şeylerini yerine getirdik. Bence iyi bir sonuç aldık. Çok fazla üzülmüyoruz. Boluspor maçı da zor geçecek. Boluspor kapalı oynayan kontraya çıkan iyi bir takım. AIma biz de iyi bir takımız.''