BİR yıl aradan sonra Süper Toto Süper Ligi'ne çıkan Mersin İdmanyurdu teknik direktör Rıza Çalımbay ile sözleşme imzaladı.
HiltonSa Oteli'nde yapılan imza törenine Başkan Ali Kahramanlı ile birlikte yöneticilerin büyük bir çoğunluğu katıldı. Törende konuşan Başkan Kahramanlı, yeniden Süper Lig'e çıkmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını ve bu sezon hedeflerinin ligde kalmak olduğunu söyledi. Uzun süredir kulübü kendi imkanları ile yönettiklerine değinen Kahramanlı, "Biz takımı bu noktaya kadar getirdik. Ben genel kurulda bir daha başkan olmayacağımı söylemiştim. Ama gelişen şartlar ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın desteği ile yeniden yola çıktık. Belediye Başkanımızın ve kendin dinamiklerinin desteğine bu sezon çok ihtiyacımız olacak. Ayrıca tesis konusunda da bu sezon ciddi adımlar atıp, kurumsallaşmış bir yapıyı tesis edeceğiz. Bu vesile kendisine , tecrübesine ve karakterine çok güvendiğimiz bir teknik direktör ile yola çıkıyoruz. Eminiz Rıza Çalımbay takıma çok ciddi katkılar sunacak. Kendisine kulübe hoş geldin der, başarılar dileriz" dedi.
Kahramanlı'nın ardından söz alan teknik direktör Rıza Çalımbay, Başkan ve yöneticilerin kendisine gösterdiği ilgiden çok etkilendiğini ifade etti. Mersin'in futbolculuk yıllarından tanıdğı bir şehir olduğunu, burada çalışacak olmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu ifadei eden Çalımbay, "Bu tip takımlarda daha öncede çalıştım. Hiç başarısız olmadım. Burada da aynı başarıyı göstereceğimizi düşünüyorum. Deneyimli bir ekibimiz var. Transfer listemiz hazır. Bu listede çalıştığımız oyuncularımız da var. İmza attıktan sonra İstanbul'daki büromuzda bu çalışmaları yürüteceğiz. Yeni sezonda bütçemizi fazla zorlamayacak fakat oyun olarak herkesi mutlu edecek bir takım yaratacağımızı düşünüyorum" dedi. 
MERSİN SÜPER LİG'E LAYIK BİR KENT
Mersin'in Süper Lig'e layık bir kent olduğunu da vurgulayan Çalımbay, "Kenti gezdiğimde bunu hissettim. Bu sezon hedefimiz ligde kalıcı olacak hamleleri yapmak olacak. Bu nedenle yönetim ve teknik heyet dışında taraftar ve basına da büyük iş düşüyor. Taraftarın ve basının desteğini kötü günde de yanımızda hissedersek, işimiz daha da kolaylaşacak. Tesis konusunda bir takım eksiklerimiz var. Bunları önümüzdeki dönemde gidermek için yönetimin yardımına ihtiyacımız olacak. Elbette her takım gibi bizim takımımızın da sıkıntıları olacak ama bunu elbirliği ile aşacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Başkan Ali Kahramanlı ve Rıza Çalımbay 1+1 yıllık sözleşmeye imza atarak, objektiflere poz verdi. Başkan Kahramanlı, yeni bütçelerini 25 milyon TL olarak belirlediklerini de belirterek, iyi takım kuracaklarınının altını çizdi.
BOLU'DA KAMP YAPILACAK
Bu arada teknik direktör Rıza Çalımbay, 14 Temmuz’dan 27 Temmuza kadar Bolu Dorukkaya’da kamp yapacaklarını, bir hazırlık maçı oynayacaklarını daha sonra futbolculara bir gün izin vereceklerini 1 Ağustos'da Mersin’de toplanıp tekrar ikinci kamp için Avusturya veya Almanya’da gireceklerini burada 4 hazırlık maçı oynayacaklarını da bildirdi.

Mİ(AP/AÖ) FOTOĞRAF