MERSİN İdmanyurdu Başkanı Ali Kahramanlı, "Bir yıl aradan sonra yeniden çıktığımız Süper Toto Süper Lig'de asansör takım değil, kalıcı olmak istiyoruz" dedi.
Yeni bir kadro oluşturacaklarını, takımın içinde iskeleti oluşturan futbolcuların kalacağını, diğerlerinin ayrılacağını, geçen yılki ekipten yaklaşık 8-10 oyuncuyu tutabiyeceklerini belirten Başkan Ali Kahramanlı, şöyle devam etti:
"Tabi bunu yapacak olan da gelecek olan teknik direktörümüz. Teknik direktör konusunda görüşmelerimiz sürüyor. Bu konuda zaman kaybetmek istemiyoruz. Hakan Kutlu hocamıza da teşekkür ediyoruz. Buraya gelirken, onun da emeklerini inkar etmemek gerekiyor. Lige onunla başladık. Ama futbolda böyle şeyler olabilir, sonra ayrıldık. Yılmaz Vural'ın gidişiyle Hakan Kutlu'yu yeniden getirdik, bu takımı onunla birlikte şampiyon ettik. Ona kısmetmiş. Bundan sonra bazı şeyleri değerlendirmek durumundayız. Hakan Kutlu olur ya da olmaz, onu bilemeyiz. Biz her şeyden önce Mersin İdmanyurdu için ne iyi ise, onu yapmak zorundayız. Biz böyle bir plan proje içindeyiz. Mersin İdmanyurdu'nu yeniden inşa edeceğiz ve bir kadro kuracağız. Futbolcuların çoğu gidecek. Zaten onların çoğu ile sezonluk anlaşma yapmıştık. Bundan sonraki süreci anlaşacağımız hocamızla birlikte değerlendireceğiz."
"KAÇMADIK MÜCADELE ETTİK"
Takımı geçen yıl PTT 1'inci Ligi'ne düştükten sonra kaçmadığını, mücadele ettiğini vurgulayan Başkan Ali Kahramanlı, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Benim yerimde bir başkası olsaydı, bırakıp giderdi. Eğer takımı o zaman bıraksaydım, Mersin İdmanyurdu bugün buralarda olmazdı, daha da aşağılara düşerdi. Ama biz inanarak yola çıktık, çok fedakarlık yaptık. Özellikle futbolcularımı kutluyorum, yüreklerine sağlık. Yapılması gereken buydu. Buraya kolay gelmedik. Çok zor şartlarda mücadele verdik. Kimse inanmıyordu, bu bir rüyaydı. Biz bu rüyayı gerçekleştirdik. Buradan herkese, tüm Mersinlilere teşekkür ediyorum."
"YILMAZ VURAL'A YAKIŞMADI"
PTT 1'inci Lig'de en pahalı kadroyu kurduklarını, futbolcularına 13-14 milyon lira civarında bir para ödendiğini belirten Başkan Kahramanlı, oyuncularının şampiyonluk primi hariç şu an sadece 1 milyon lira civarında alacağı bulunduğunu ifade etti. Başkan Kahramanlı, Orduspor maçı öncesi futbolculara 1 milyon 150 bin lira, final maçı öncesi de 600 bin lira ödeme yapıldığını açıkladı. Yılmaz Vural'ın takımdan ayrılışı konusunda da değerlendirmelerde bulunan Başkan Kahramanlı, şöyle dedi:
"Kendisiyle Mersin'den ayrılmadan hemen önce valimizi ziyaret ettik. Orada hiç bir sıkıntı olmadığını, takımın durumunun iyi olduğunu, yüzde 100 Süper Lig'e çıkacağımızı söyledi. Sonrasında döndük ve kendisini otele bıraktık. Ben işyerime geldikten 1 saat sonra telefon geldi, gittiğini söylediler. Ne oldu bilmiyorum. Hiç bir sebep yok. Apar topar otele gittim. Hem, kendisi de hem yardımcıları eşyalarını toplamış gitmişler. Aradım telefonları kapalıydı. O sırada yanındaki birine ulaştım ve hocanın neredeyse beklemesini istedim. Ama yetişemedik ve Adana'dan uçakla İstanbul'a gitmiş. Yılmaz Vural, saygı duyduğumuz bir insan. Ama o gün yaptığı hareket hiç de etik değil ve yakışık almadı. Futbola yıllarını veren bir hocanın öyle bir dönemde bırakıp gitmesi kabul edilebilir değil. Ne olursa olsun, alacağı olabilir. Biz kendisine 150 bin Euro borçluyuz. Bu doğru. Ama o gün 1 milyon Euro da olsa, bu yapılmaması lazım. Neden? Çünkü şehrin kaderini belirleyen bir maça çıkılacaktı. O gün para konuşulmaması lazımdı. Bugüne kadar ne dediyse yaptık, arkasında durduk. Ama o gün bize sormadan otelden ayrılması bizi üzdü. Şampiyonluk maçından 2 gün önce, ortada hiçbir neden yokken kampı terk etmesi bizleri çok üzmüştür. Futbolcu idmana çıkmıyormuş, futbolcu ile aralarında sorun varmış, bu sorunu biz çözerdik. Ama siz beni beklemeden, siz bana sorunları anlatmadan, tutup kampı terk ediyorsanız bu hiç hoş değil, bu yakışmaz. Hele hele Yılmaz Vural'a hiç yakışmaz. Eğer biz Süper Lig'e çıkamamış olsaydık, fatura bize kesilecekti. (Neden gönderildi, parası neden ödenmedi) denilecekti. Ama şükürler olsun böyle olmadı."
Başkan Kahramanlı, FIFA'ya ödenmesi gereken 340 bin Euro civarındaki borçlarının bulunduğunu, bu ödemeyi de en geç 3 gün içinde yapacaklarını belirterek, bu konuda bir sıkıntı olmadığın sözlerine ekledi.

Mİ(AP/AÖ FOTOĞRAF