Faruk ZABCI, LONDRA-

İngiltere'de basılan 60 bin tirajlı futbol dergisi Match, Avrupa'nın en çok gol atan takımlarını sergilerken en ünlü sakallı 10 futbolcu arasında Fenerbahçeli Raul Meireles ve Arda Turan'a yer verdi. Raul Meireles 1., Arda Turan 9. sırada gösterildi.

Match, Avrupa'da sakallı en büyük 10 futbolcuyu açıklarken birinci sıraya koyduğu Fenerbahçeli Raul Meireles'i "Büyük Ekran Şoku", dokuzuncu sıraya koyduğu Arda Turan'ı ise "Çene Isındırıcısı" diye tanıttı.

Okurlarına kapaktan "Mesut Özil Arsenal kahramanı mı yoksa sıfır mı?" anketi yapan dergi, Özil'in iyi taraflarına dikkat çekerken "Premier Lig'de 8 assisti var. Ligde asist sıralamasında dördüncü sırada. Bu değerler David Silva'nın ilk sezondakinden daha fazla. Everton ile Arsenal'in oynadığı ve 4-1 kazandıkları kupa maçında maçın oyuncusu seçildi. Napoli, Norwich, Hull'a klas goller de attı. Theo Walcott ile sezon başında çok iyi anlaştı. Theo, forma girince Özil'in güveni geri gelecek" " hatırlatmalarında bulunan Match dergisi, Mesut Özil'in olumsuz taraflarını ise şöyle sıraladı:

"Bir forvet oyuncusu için 42.5 milyon öderseniz, 22 lig maçında ondan 4 golden daha fazla gol atmasını beklersiniz. Mesut Özil'in büyük maç oyuncusu oldlmasını beklerdik. Arsenal'in de buna çok ihtiyacı vardı fakat Etihad, Old Trafford ve Anfield'de dışarıda kaldı. Özil'in Almanya ve İspanya'dayken kış izni vardı. Şimdi yorgun gözüküyor. Bazı maçlarda topa bile dokunamadı"

Okuyucularına bu detayları aktarıp oy kullanarak karar vermelerini istedi.

fz (ud)