UĞUR DEMİRKIRDI - İSTANBUL /

Fenerbahçe'nin orta sahadaki emniyeti Mehmet Topal, Premier Lig ekiplerinden Everton'ın yakın takibinde.

2012'de geldiği Fenerbahçe ile 4 yıllık sözleşme imzalayan Mehmet Topal, Valencıa'dan 4,5 milyon Euro bonservis bedeli ile alınmıştı.

Everton; 'Örümcek Adam' lakaplı yıldızı, Valencıa'ya gitmeden önce de istemiş ancak milli futbolcu İspanya'yı tercih etmişti.

EVERTON 2008'DE İSTİYORDU SON 2 YILDIR YENİDEN İZLİYOR

Everton Kulübü'nün, hiç yılmadan Mehmet Topal'ı yakından izlemeye devam ettiği öğrenildi. Fenerbahçe'nin geçen seneki Avrupa maçlarında, milli maçlarda ve Süper Lig'de zorluk derecesi yüksek maçlarda scout ekibine sürekli izlettirdiği belirtilirken, Topal'ın ise hayalinin premier lig olduğu biliniyor.

2008'in Temmuz ayında Everton, Galatasaray'a 9 milyon Euro'luk bir teklif yapsa da sarı kırmızılı ekip bu teklifi reddetmiş ve daha sonra Valencıa'ya vermişti.

VALENCIA PİŞMAN

Valencıa'da oynadığı futbolla dikkatleri üzerine çeken Mehmet Topal'ı bıraktığı için İspanyol Kulübü'nün pişmanlık yaşadığı ve Başkan'ın ara sıra Mehmet'i arayarak sohbet ettiği belirtiliyor. Valencıa'nın 2 yıldır düşüşte olduğu ve şampiyonlar ligine katılmadığı da göz önünde bulundurulursa Mehmet Topal İspanyol ekibinin aranan isimlerinden birisi oldu.

GALATASARAY'DAN AYRILIRKEN FEDAKARLIK YAPMIŞLARDI, İSTANBUL'A OĞULLARI MEHMETHAN İÇİN DÖNDÜLER

2008'deki Avrupa Şampiyonası sonrası Galatasaray'dan ayrılan Mehmet Topal, o dönem fedakarlık yapmış ve alacaklarını sarı-kırmızılı kulüpte bıraktıktan sonra Valencıa'ya gitmişti. 4 yıllık başarılı bir Valencıa döneminden sonra Oğulları MehmetHan için İstanbul'a dönen Mehmet - Selda Topal çifti Fenerbahçe'de her açıdan mutlular.

HAYALİ PREMİER LİG

Sarı-Lacivertli kulüpte 2 yıl daha sözleşmesi bulunan Topal ve ailesi önümüzdeki yıllar için şimdiden bir öngörüde bulunamazken, "Herşeyin hayırlısı olsun" diyerek yetiniyorlar. Ama bilinen bir gerçek var ki, Mehmet Topal premier ligin hayalini kuruyor ve bir gün İngiltere'ye gideceğine inanıyor hatta jübilesini Ada'da yapacağının hayalini kuruyor.

ud(gh)