Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek erkeklerde mücadele eden milli tenisçi Marsel İlhan, Amerikalı Denis Kudla'ya 3-1 yenilerek elendi.

Tek erkeklerde ana tabloya kalan tek Türk tenisçi olan Marsel İlhan, dünya sıralamasında 135. olan Amerikalı raket Denis Kudla'ya 6-7, 4-6, 6-4 ve 5-7'lik setlerle 3-1 yenilerek turnuvaya veda etti.

Birinci sette üç kez rakibinin servis oyunlarını kıran Marsel İlhan, iki kez set sayısı atmasına rağmen kendi servis oyunlarında ilk servis atışını oyuna sokmakta zorlanınca, ilk seti tie-break'te 7-3 vererek, ilk seti 7-6 kaybetti.

İkinci sette aynı servis problemlerini yaşayan İlhan, setin 7. oyununda kendi servisini kırdırarak oyunda 4-3 geriye düştü. Setin geriye kalan bölümünde iyi savunma yapan Denis Kudla, milli tenisçimizi extra vuruşlara zorlayarak basit hata yapmasına neden oldu ve bu seti de 6-4 kazandı.

Üçüncü sette servis problemlerini yenerek başlayan Marsel, setin 4.oyununda rakibinin servis oyunu kırarak 3-2 öne geçti . Oyunu rakip baseline ' a yıkmaya çalışan sporcumuz , zaman zaman ön sahaya attığı kısa toplarla rakibine üstünlük kurarak bu seti 6-4 lehine çevirdi.

Dördüncü sette iki oyuncu da kendi servis oyunlarını kazanarak durumu 5-5'e taşıdılar. Setin 11. oyununda İlhan'ın servisini kıran Amerikalı raket önce 6-5 öne geçip, bir sonraki oyunu da kazanarak bu seti 7-5 kazandı .

2 saat 43 dakika süren maç boyunca 37'e karşı 63 kez basit hata yapan Marsel İlhan, setleri 6-7, 4-6, 6-4 ve 5-7 vererek maçı 3-1 kaybetti ve Wimbledon'a ilk turda veda eden sporcu oldu.

"BİRAZ ŞANSA İHTİYACIM VARDI"

Marsel İlhan, elendiği karşılaşmanın ardından muhabiri Aynur Tattersall'a yaptığı açıklamada, karşılaşmayı kaybettiği için üzgün olduğunu bu maçı almak için daha fazla şansa ihtiyacı olduğunu söyledi.

Elemeleri geçerek ana tabloda yer aldığı ve Türkiye'yi temsil ettiği için gurur duyduğunu ifade eden Marsel, "Harika bir seyirci vardı. Wimbledon'da oynamak çok heyecan verici. 6 yaşında televizyonda izlerken bir gün burada oynayacağımı biliyordum. İlk turda kaybettiğim için üzgünüm. Biraz daha şansa ihtiyacım vardı. Rakibim çok güçlüydü ve benden daha iyi oynadı. Bazı toplarda şans yanında olsaydı farklı bir sonuç olabilirdi. Bundan sonra çeyrek finalde oynamayı hedefliyorum ve bir gün oynayacağıma inanıyorum. Yarın Londra'dan ayrılıp Almanya'ya gidiyoruz oradaki turnuva da önemli. Beni burada Wimbledon'a gelerek ve televizyonların başında destekleyen herkese teşekkür ederim" dedi.

Ayrıca tenisin Türkiye'de her geçen gün daha da ilerlediğini kaydeden İlhan, Türkiye Tenis Federasyonu'nun büyük desteğini aldığını, gelecek yıllarda daha büyük başarılara imza atmayı hedeflediğini söyledi.