TÜRKİYE Atletizm Federasyonu ve Şanlıurfa Valiliği ile Belediyenin işbirliğiyle düzenlenen 'Göbeklitepe Yarı Maratonu'na yerli ve yabancı 500 atlet katıldı. Maratonda dereceye giren atletlere madalya para ödülünün yanı sıra isot (acı pul biber) da hediye edilmesi dikkat çekti.
Göbeklitepe Yarı Maratonu koşusu, sabah saatlerinde Atatürk Bulvarı'nda bulunan Şanlıurfa Belediye binası önünde start aldı. Aralarında milli atletlerin de bulunduğu yerli ve yabancı 500 kişinin katıldığı maraton, 10 ve 21 kilometrelik iki ayrı parkurda yapıldı. Şanlıurfa - Diyarbakır karayolunda yapılan maraton koşusunun 21 kilometrelik etabında erkeklerde Moses Too birinci gelirken; onu Mehmet Akkoyun ile Fetene Alemu Regesa takip etti. Bayanlarda ise, Selem Çağlayan, Bahar Doğay, Netsanet Tesfayes Hume dereceye giren isimler oldu.
Renkli görüntülere sahne olan maraton koşusunun 10 kilometrelik ayağında ise erkeklerde Mehmet Soytürk, İsa Özçelik ve Ruken Aksuoğlu, bayanlarda Nihal Arık, Meliha Özdemir ile Rabia Karakaya Polat dereceye giren isimler oldu. Toplam 11 milyon liralık para ödülünün dağıtıldığı 'Göbeklitepe Yarı Maraton' koşusunda dereceye giren isimlere Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırıcı Duman ve Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba madalyalarını dağıttı. Dereceye giren atletlere ayrıca, isot ve baklava hediye edildi.