Arjantinli efsane futbolcu Diego Maradona, Bayern Münih'in başarılı teknik direktörü Pep Guardiola'nın öğrencisi olmak istediğini söyledi.

Almanya'da yayınlanan Sport Bild dergisine demeç veren 53 yaşındaki Maradona, "FC Bayern Münih'te bir hafta Pep Guardiola ile çalışmak çok hoşuma giderdi. Onu antrenman yaptırırken seyretmekten büyük zevk alırdım" dedi.

Arjantin Milli Takımı, 2010 yılında Maradona'nın yönetimindeyken Güney Afrika'da Dünya Kupası çeyrek final karşılaşmasında Alman Milli Takımı'na karşı 4-0 yenik düşmüştü.

Alman futboluna övgüler yağdıran Maradona, "Almanya her zaman olduğu gibi bugün de güçlü. Her zamanki gibi favori takım. Bugün Almanya'da muhteşem karşılaşmalar izleniyor. Futbol Almanya'da dev ilerlemeler kaydetti. Şimdi daha eğlendirici oldu, eskisi gibi doğrudan uzun paslarla değil. Alman futbolu zevk veriyor" diye konuştu.

En iyi Alman futbolcunun Philipp Lahm olduğunu söyleyen Maradona, Lahm için, "Guardiola onu görevlendirdiğinde o her iki kanatta ve ortada oynayabiliyor. Top dağıtabiliyor, fark yaratıyor. O bugünkü Alman futbolunu şekillendiriyor" ifadelerini kullandı.

AHMET İNCEL - MÜNİH /

ai(gh)