Sercan SAPANATAN/İSTANBUL, () - SON zamanlarda Beşiktaş ile yaşadığı problemler ile gündemde olan ve teknik direktör Slaven Bilic tarafından kadroda kendine yer bulamayan Portekizli orta saha oyuncusu Manuel Fernandes, Portekiz basınına sözleşme durumu, gelen teklifler ve özel hayatı ile ilgili açıklamalar yaptı.

Bu sezon sonu Beşiktaş ile sözleşmesi sona erecek Fernandes, Portekiz'in Maisfutebol gazetesine verdiği röportajda, "Geleceğimi gözden geçirmek zorundayım, ama benim için öncelik tekrar sağlığımı geri kazanmamdır. Umarım sezon sonu vereceğim karar iyi olur, çünkü kariyerimin son dönemlerine girerken doğruyu yapmalıyım" dedi.

Beşiktaş'ta kalma ihtimali olduğunu söyleyen 28 yaşındaki oyuncu, "Beşiktaş ile tekrar sözleşme yenileyebilirim, bu ihtimal hala masada. Burada 4 yıldır bulunuyorum ve Beşiktaş'ın bana saygı duyduğunu biliyorum. Dürüst olmak gerekirse, daha uzun yıllar Beşiktaş'ta kalabilirim. Türk futbolunun kalitesi ilk geldiğim zamanlar beni çok şaşırtmıştı ve burada düzenli oynama fırsatı bulmuştum. Etrafımdaki insanlar da yaptığım işi takdirle karşılıyorlardı" ifadelerini kullandı.

Röportajda kendisine gelen teklifler ile ilgili de konuşan Fernandes, "Birçok kulüpten son dönemde teklifler geldi. Tüm ihtimalleri açık tutuyorum ama henüz bir karar vermedim. Kimseye cevap vermedim ve imza atmadım" açıklamasını yaptı.

"BEN KİMSEYE SAYGISIZLIK ETMEK İSTEMEDİM"

En son 29 Şubat 2012 tarihinde Portekiz Milli Takımı forması giyen Fernandes, o tarihten beri bir daha ülkesinin milli formasını giyemedi. Portekiz Milli Takımı Teknik Direktörü Bento'nun, Fernandes ile konuşmak için İstanbul'a geldiği, ancak Portekizli futbolcunun kendisiyle görüşmek istememesi üzerine Portekiz'e döndüğü iddia edilmişti. Bu iddialara da yanıt veren Fernandes, "Benim, Bento ile konuşmama gibi bir durumum yok. Kendisi İstanbul'a sırf benim için değil, diğer takımlarda oynayan Portekizliler için de geldi. Birlikte toplanacağımız akşam Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi vardı ve biz o maçı son dakika golü ile kazandık. Müthiş bir zaferdi. Maçtan sonra takım arkadaşlarımla birlikte kutlamalara katıldık. Bu sebepten dolayı o gece Bento ile buluşamadık. Bence bu kabul edilir bir durum olması lazım. Bento beni yanlış anladı, ama benim ona saygısızlık yapma gibi bir düşüncem yoktu" dedi.

"İNSANLAR BENİM HAKKIMDA YALNIŞ DÜŞÜNÜYOR"

Manuel Fernandes, antrenmanlara alkollü geldiği yönündeki iddialara ve teknik direktör Samet Aybaba ile arasındaki soruna da şöyle değindi:

"Bu iddiaların hepsi yalan. Kendisi ile Beşiktaş'ta teknik direktör iken de sorunlarımız vardı. O, sürekli benim imajımı düşürme, beni taraftarın önüne atma peşindeydi. Böyle olaylar dünyanın her ülkesinde yaşanır, ama sonuçta sezon sonu giden o oldu."

"KENDİMİ YAŞLI HİSSEDİYORUM"

Futbola Benfica altyapısında başlayan ve ilk resmi maçına 2004 yılında çıkan Fernandes, bazen kendini yorgun ve yaşlı hissettiğini söyledi. Profesyonel futbola başlayalı 11 sezon olan Fernandes, "Baktığınız zaman futbola başlayalı çok uzun zaman oldu, Kendimi yaşlı hissediyorum. Fakat ilk maçıma çıktığım zamanı da sanki dün gibi hatırlıyorum" şeklinde konuştu.

ss (os)