SÜPER Lig şansını geçen sezon play off finalinde kaybederken bu sezon play off'a bile kalamayan Manisaspor, iki senedir ikinci yarılarda yaşadığı çöküşün faturasını ödüyor.
Geçen sezon teknik direktör Reha Erginer yönetiminde PTT 1'inci Lig'de fırtına gibi esen siyah beyazlı ekip, devreyi lider tamamladı. Ancak ikinci yarıda özellikle düşme hattındaki rakiplerine kaybettiği puanlarla ilk iki şansını kaçıran Manisaspor, play off'la teselli buldu. Play off'ta Adana Demirspor'u eleyip finale çıkan Manisaspor, finalde Torku Konyaspor'a 2-0 mağlup olarak hedefine ulaşamadı.
Bu sezona teknik direktör Kemal Özdeş'le başlayan Manisaspor, ilk yarıda yine başarılı bir performans ortaya koydu. Devreyi lider İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un 5, Süper Lig barajının 3 puan gerisinde ve beşinci basamakta bitiren siyah beyazlı ekip, umutlarını ikinci yarıya taşıdı. Ancak maratonun ikinci etabında işler istendiği gibi gitmedi.
Kazanabileceği pek çok karşılaşmadan puansız ayrılan Manisaspor, ilk 6 umudunu son iki haftaya kadar korumasına rağmen amacına ulaşamadı ve normal sezonu yedinci sırada tamamlayıp, taraftarlarını yine hayal kırıklığına uğrattı.

EK(YC/AÖ)