MANİSA yarın, sporda tarihi günlerinden birini yaşayacak, Süper Lig'in son şampiyonu Fenerbahçe'yle son Türkiye Kupası şampiyonu Galatasaray, TFF Süper Kupa finali için Manisa 19 Mayıs Stadı'nda karşı karşıya gelecek.
Mustafa Kamil Abitoğlu, Aleks Taşçıoğlu ve Serkan Ok'un yöneteceği zorlu mücadele, saat 20.30'da başlayacak. ATV'den naklen yayınlanacak derbinin geliri, Soma'da mayıs ayında meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin ailelerine bağışlanacak. Satışa sunulan biletlerin günden önce tükendiği final, kapalı gişe oynanacak.
Futbolseverler, iki dev ekibi yeni transferleri ve yeni teknik direktörleriyle ilk kez resmi bir maçta izleme imkanı bulacak. Derbi heyecanını yaşayacak Manisa ise 6 Şubat 2013'teki Türkiye-Çek Cumhuriyeti karşılaşmasının ardından dev bir mücadeleye daha ev sahipliği yapacak.
KUŞ UÇURTULMAYACAK
Stat ve çevresinde 2500 polisle önlem alacak Manisa Emniyeti adeta kuş uçurtmayacak. Fenerbahçe ve Galatasaray, kupada üst üste 3'üncü kez karşı karşıya gelecek. Daha önce 7 kez düzenlenen Süper Kupa'da Galatasaray'ın 3, Fenerbahçe'nin 2, Beşiktaş ve Trabzonspor'un birer şampiyonluğu bulunuyor.