"MANCİNİ'nin Misyonu" başlığı ile yapılan özel röportajı yayımlayan resmi UEFA Şampiyonlar Ligi Dergisi, ünlü teknik direktörün hedefleri arasında Galatasaray'ı şampiyonlar ligi şampiyonu yapmak olduğunu yazdı. Mancini'nin bu yıl erken olacağınını düşündüğünü ancak önümüzdeki yıl Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi kupasını alabileceğini söylediğine dikkat çekildi.
Roberto Mancini'nin Galatasaray'ı Şampiyonlar Ligi'nde finale kalacak 16 takımdan biri yapma şansının olduğuna da değinen dergi, 1-0'lık Kopenhag mağlubiyetinin takımı geri götürdüğünü fakat takımın misyonunun değişmediğini yazdı ve Mancini'nin Kopenhag maçından sonra söylediği "Bundan sonra yapacağımız tek şey Juventus'u kendi sahamızda yenmek" sözlerine vurgu yaptı.
Dergiye verdiği söyleşide Galatasaray'da ve teknik direktör kulübesinde tekrar bulunmaktan duyduğu mutluluğu anlatan Mancini'nin röportajı şöyle:
Soru- Niye Galatasaray'ı çalıştırmaya karar verdiniz?
Mancini- Çünkü Galatasaray Avrupa'nın önde takımlarından biri. Türkiye'nin de en iyi takımlarından biri. Manchester'den sonra çok çabuk çalışmak için iyi şanstı.
Soru-Görevi Fatih Terim'den devralmak zor mu oldu?
Mancini- Evet. O burada bir efsane. O'na büyük saygım var. Avrupa'daki en büyük teknik direktörlerden biri. İşinin nasıl olduğunu biliyoruz ve biz bu işe başladığımızda her an bitebileceğini de biliyoruz"
Soru- Kendinizi hoca olarak nasıl tarif edersiniz?
Mancini- Herşeyden önce insanım. Bu çok önemli. Futbolu iyi bilirim ve çok şanslıyım çünkü bana bu işi yapma şansı verildi
Soru- Galatasaray'ın ne türlün futbol oynamasını istiyorsunuz?
Mancini- Her teknik direktörün bir stili var. İyi futbol oynamamızı umuyorum ve Süper Lig Kupasını kazanmayı sürdürmek isteriz çünkü bu çok önemli.
Soru- Şu ana kadarki durum nasıl?
Mancini-Real Madrid'e kendi sahamızda 6-1 yenildikten sonra çok zor oldu fakat hala hayattayız. Bu önemli.
Soru- Hala son 16'ya kalabilir misiniz?
Mancini- Evet. Takım olarak daha iyi oynamamız gerekiyor. Bundan sonraki maçta ve Juventus'a karşı son maçta iyi sonuç alacağımıza inanıyorum ama futbol bu. Futbolda hiçbir zaman hiçbir zaman diyemezsiniz.
Soru- Ünlü Galatasaray seyircisi hakkında izlenimleriniz ne?
Mancini-Taraftarlar mükemmel ve geniş bir kitle.Kendi sahamızda çok güçlüyüz.
Soru- Taraftarların ateşi takıma baskı yapıyor mu?
Mancini- Hayır. Normaldir. Genç futbolcuların bunu anlamaları için zamana ihtiyacı var. Böyle taraftarlara sahip olmak önemli.
Soru- Didier Drogba ve Wesley Sneijder'in varlığı takımın gelişmesine yardımcı oluyor mu?
Mancini- İki futbolcu da tecrübeli. Çok kupa kazandılar. Bu yüzden çok önemliler çünkü tüm takım arkadaşlarına ve bana antrenmanlarda yardımcı olabiliyorlar. Ben maçta sahaya giremiyorum. Benim onlar gibi iki üç futbolcuya maç sırasında sahada ihtiyacım var.
Soru- Kariyerinizde hangi hocadan en çok şeyi öğrendiniz?
Mancini-Futbol oynarken çok hocam olmadı. Sampdoria ve Lazio'da Sven Göran Eriksson ve Sampdoria'da Vujadin Boskov. 15 yılda sadece bu ikisi fakat çok farklı hocalardı. Kültürleri değişikti. İkisi bana çok şey öğretti. Boskov eski kültürdendi. Eriksson gençti ve futbolculara çok nazikti...
Soru- Galatasaray'ı çalıştırdığınız diğer kulüplerle kıyaslar mısınız?
Mancini- İyi bir takımı çalıştırırken hep iyi futbolcuları yönetirsiniz. Her takımda bu aynı. Ülke değiştirirsiniz,kültür değiştirirsiniz değişik halkla çalışırsınız beraber çalıştığınız kişi,leri tanımak için belki bir ay, iki aya ihtiyacınız olur ama ondan sonra iş aynıdır.
Soru- Şimdi esas hedefiniz ne?
Mancini-Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak fakat başka sekiz dokuz takım daha var. Bu çok zor ama önümüzdeki yıl olabilir.Bu yılki hedefimiz tur atlamak Finallere kalabilirsek çok iyi iş yapmış olacağız