Esma ÇAKIR - Roma /

Galatasaray'daki geleceği, kulüp başkanı Ünal Aysal ile yarın yapması beklenen görüşme sonrası belirlenecek olan Teknik Direktör Roberto Mancini, İtalyan basınına verdiği özel mülakatta sarı-kırmızılı ekipte 2 yıl daha kalacağını söyledi.

İstanbul ekibinde kalıp kalmayacağı bir süredir tartışılan Roberto Mancini, ülkesinin en prestijli spor gazetesi La Gazzetta dello Sport'a konuştu.

Galatasaray'da 2 yıl daha sözleşmesi olduğunu hatırlatan Mancini, yeni sezonda da takımın başında olacağını duyurdu. Sadece İtalya'daki hayatı değil buradaki futbolu da çok özlediğini dile getiren Mancini, "Ancak çok açık konuşacağım: Galatasaray'da kalacağım. 2 yıllık sözleşmem var ve iyi işler yaptım. Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağız. Temmuz'dan itibaren tekrar işimizin başında olacağız" ifadelerini kullandı.

"GALATASARAY'IN PARASI ÇOK AZ"

Transfer gündemine de değinen Mancini, 4 deneyimli oyucuya ihtiyacı olduğunu ve bunların da İtalya'da bulunduğunu ekleyerek, Juventuslu Quagliarella ile Cagliarili Astori'nin bunlar arasında olup olmadığı sorusuna, "İkisini de çok beğeniyorum. Quagliarella yetenekli, vuruşları iyi olan bir oyuncu" diye yanıt verdi.

Astari'yi Ocak ayında almak istediklerini de belirten Mancini, "Paris Saint Germain'li Alex ve Roma ile anlaşan Keita için de girişimde bulunmuştuk" diyerek, bunların sonuçsuz kaldığını anlattı.

Mancini, Galatasaray'ın bütçesinin de çok az olduğunun altını çizerek, istediği oyuncuları da bu nedenle alamadığına işaret emiş oldu.

"BALOTELLI İÇİN GİRİŞİMDE BULUNMADIM"

Balotelli'yi istediği iddialarını ise yalanlayan Mancini, "O harika bir oyuncu. Umarım Dünya Kupası'nda başarısını sürdürür " dedi.

Dünya Kupası'na da değinen Mancini, ülkesi İtalya'nın güçlü olduğunu belirterek, Messi'nin iyi bir performans ortaya koyması durumunda ise Arjantin'in kupayı evine götürmesinin büyük bir olasılık olduğunu belirtti.

DROGBA ARTIK 30 YAŞINDA DEĞİL

Galatasaray ile yolları ayrılan Didier Drogba'yı Juventus'un istediği iddiaları da sorulan Mancini, "O artık 30 değil, 36 yaşında, ancak Didier yine de faydalı olabilir. O büyük ve ciddi bir oyuncu" dedi.

EÇ (UD)