MANCİNİ: "3 LİGİ DE KAZANMAK İSTİYORUZ"
Antalya'da yapılan Sporun Zirvesi seminerinde 'Yabancı Gözüyle Türk Futbolu' konulu panelde konuşan Mancini, Galatasaray'ın her kulvarda başarılı olmak istediğini belirterek, "UEFA Şampiyonlar Ligi'ni, Ziraat Türkiye Kupası'nı ve Spor Toto Süper Lig'i kazanmak istiyoruz. Lider Fenerbahçe bizim 8 puan önümüzde. Beşiktaş ve Kasımpaşa da rakibimiz. UEFA Şampiyonlar Ligi'nin en iyi kadrolarından birine sahip Chelsea ile eşleştik. Yarıştığımız her kulvarda maksimumu vermek zorundayız" dedi.
"AVRUPA'NIN EN İYİ 4-5 LİGİNDEN BİRİ DEĞİLİZ"
İtalyan teknik adam, Galatasaray'ı tercih etme nedenini ise şöyle açıkladı:
"Galatasaray'ı seçtim, çünkü burada yeni bir deneyim ve heyecan vardı. Galatasaray Avrupa'nın en iyi takımlarından biri. Diğer yabancı hocalar gibi Türk futbolunun gelişiminde katkıda bulunmak istiyorum. 6 yabancıyla oynanan bir ligin gelişmesi zor tabii. Burada olmaktan çok mutluyum. Türkiye, Avrupa'nın en iyi 4-5 liginden birine sahip değil, ama bu ligimizin kötü olduğu anlamına da gelmiyor."
Roberto Mancini, Türkiye'deki statların ve sahaların durumlarını da eleştirerek, şunları söyledi:
"Türkiye'de dikkatimi çeken, statların ve sahaların altyapı eksiklikleri. Özellikle bazı sahaların zeminlerinin yeterince iyi olmadığını söyleyebilirim. Avrupa'da Türk futbolunu çok takip etmiyorlar. Nedeni de diğer büyük ligler gibi yurt dışında televizyondan maçların verilmemesi. İyi oyuncular geldikçe ligin izlenilirliği artıyor. Üst seviye oyunculardan bahsederken kariyerinin sonuna gelmiş, sadece para almaya gelen oyunculardan bahsetmiyorum."
20 YIL ÖNCESİNE GÖRE FARK VAR
Mancini, büyük takımların eskisi gibi antrenmanlarını basına fazla açmamasıyla ilgili soruya, "20 yıl önceyle fark var. Oyuncularımla iletişim haline geçerken onlarla rahat konuşmam lazım. Bu basın varken kolay olmaz. Her idman basına açık olursa bu formu gösteremeyiz" cevabını verdi. 
Mancini, teknik adamlık kariyerinde en unutamadığı maçın, Manchester City'nin başında şampiyonluk yaşadığı 2011-2012 sezonunun son haftasındaki Queens Park Rangers karşılaşması olduğunu kaydetti.
Roberto Mancini, en beğendiği Türk futbolcu olarak da Galatasaray'ın savunma oyuncusu Semih Kaya'yı gösterdi.