THE Sun on Sunday gazetesine konuşan kaleci Costel Pantilimon, Roberto Mancini'nin Manchester City teknik direktörüyken ihanetine uğradığını anlatırken, "Ben ihanete uğradım. Mancini sözünü tutmadı ama yeni patron sözünü tuttu" diye konuştu.

Sporda iki sayfaya manşet olan Manchester City kalecisi, özel röportajda Şili'li yeni teknik direktörün, formda olanların formalarda sırtlarında taşıdıkları isimlere bakmadan takıma alınacaklarını söylediğine dikkat çekerken, bunu Roberto Mancini'nin yapmadığını belirtti.

2011 yılında Manchester City'e geldiğinden ekim ayına kadar Premier Lig maçlarında oynamayan Rumen Costel Pantilimon (26), Manchester City'nin son dört maçında takımdan atılan Joe Hart'ın yerine takımının kalesini koruyor.

Geçen sezon Roberto Mancini'nin Federasyon Kupası finalinde takıma almamasına ateş püsküren Rumen kaleci, "Oynamak istedim. Yeni hoca gelince ne yapmak istediğimi sordu. Futbolcunun isminin önemli olmadığını söyledi. 'İyi oynarsan takımda yer alırsın' dedi. Herkese dürüst ve samimiydi. İyi oynamayan olursa oynamaya şansım olacağını söyledi ve sözünü tuttu" diye konuştu.

16 kez Romanya milli takımına seçilen Rumen kaleci, "Büyük bir kulüpte olduğum için çok şanslıyım. 21-24 yaşlarında milli takımın her maçında oynadım. Manchester City'e gelince takımda oynamayınca milli takıma da alınmadım. Milli takımda da 1 numaralı formayı giymek istiyorum" dedi.

Wigan'a karşı Kupa Finali maçından bir gün önce takımda olacağı ilan edilmesine rağmen Roberto Mancini'nin bir gecede karar değiştirmesinin nedenini anlamayan Rumen Kaleci, "Finalde oynamamak benim için büyük hayal kırıklığı oldu. Mancini maçtan bir gün önceki gece oynayacağımı söyledi. Bir gecede ne oldu bilmiyorum her şey birden değişti. Cumartesi sabahı takım toplantısından 20 dakika önce oynamayacağım söylendi. Hayatımın en zor anıydı. Kupayı kazanmayı çok istedim. Oynamayacağım haberini kaleci hocası Massimo'dan öğrendim. Odama gelip bunun teknik direktörün kararı olduğunu söyledi. Kararı beğenmedim ama karara saygım vardı" ifadelerini kullandı.