Brezilya'nın Almanya'ya 7-1 yenildiği yarı final maçı sonrası Sao Paulo ve Recife kentinde olaylar çıktı.

Sao Paulo'da birden fazla otobüs yakılıp bazı işyerleri yağmalanırken Recife'de polis Fan Fest'in içinde çıkan bir kargaşaya göz yaşartıcı gazlarla müdahale etti.

O Globo Televizyonunun haberine göre Sao Paulo'da park halindeki halk otobüsleri yakıldı. İtaquera stadına çıkan yolları kesen bir grup lastik yakarak Brezilya'nın aldığı yenilgiyi ve FIFA'yı protesto etti. Villa Constanza semtinde ise yolcusuz bir halk otobüsü yakıldı.

Recife kentinde FIFA Fan Fest içinde Brezilya art arda goller yemesiyle başlayan protestoya polis göz yaşartıcısı bombayla müdahale etti. Olay kısa sürede kontrol altına alındı.

RİO DE JANEİRO'DA KAPKAÇCILAR PANİĞE NEDEN OLDU

Copacabana'daki kalabalığı fırsat bilen birkaç yankesici bir anda tansiyonun yükselmesine ve paniğe neden oldu. Almanya'nın attığı 5. golden sonra birkaç kapkaççının plajdan caddeye doğru hızla koşmaya başlaması paniğe yol açtı. Ancak polisin anında müdahalesiyle çok büyük bir karışıklığa meydan verilmeden olay engellendi. İki polis helikopteri sürekli plajın ve fan festin üzerinden uçarak maç izleyen grubun üstünü aydınlattı.

Öte yandan Rio de Janeiro polisi, Copacabana plajında paniğe neden olan hırsızların yakalandığını ve 7 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.